Maia Sandu: În această primăvară Rusia își va relua încercările de destabilizare a Republicii Moldova

Maia Sandu: În această primăvară Rusia își va relua încercările de destabilizare a Republicii Moldova
Profit.ro
Profit.ro
scris 13 ian 2024

Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, a afirmat că în această primăvară Rusia își va relua acțiunile de destabilizare și a precizat că trebuie construite instituții puternice și contează pe sprijinul României și al comunității internaționale.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Maia Sandu a fost întrebată sâmbătă, într-o conferință de presă susținută în Timișoara despre încercările Federației Ruse de destabilizare a Republicii Moldova.

“În toată această perioadă, Rusia a încercat să destabilizeze ordinea și puterea de la Chișinău și bineînțeles că de fiecare dată a încercat să folosească regimul din regiunea Transnistreană. Noi suntem conștienți de aceste riscuri și, bineînțeles, întreprindem toate acțiunile pentru ca să nu permitem aceste destabilizări. Le vorbim cetățenilor și le comunicăm despre aceste lucruri așa cum am făcut și anul trecut atunci când intenția Rusiei era să răstoarne guvernul. (…) Avem de lucru, există vulnerabilități. Trebuie în continuare să construim instituții puternice și, bineînțeles contăm pe sprijinul României, contăm pe sprijinul comunității internaționale. Fără acest sprijin nu puteam face față acestui risc”, a afirmat președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, citată de News.ro.

CONFIRMARE Guvernul pregătește prelungirea limitării adaosului comercial la alimente de bază CITEȘTE ȘI CONFIRMARE Guvernul pregătește prelungirea limitării adaosului comercial la alimente de bază

Ea a mai precizat că Federația Rusă își va relua acțiunile de încercare de destabilizare.

“Există planuri ale Federației Ruse, unele dintre aceste riscuri materializează, altele nu se materializează. Dar știm că în această primăvară Rusia își va relua acțiunile de încercare de destabilizare”, a mai afirmat Maia Sandu.

Primarul USR Dominic Fritz i-a înmânat, sâmbătă, președintei Republicii Moldova Maiei Sandu premiul Timișoara pentru Valori Europene. Premiul înființat de Municipiul Timișoara onorează personalități recunoscute pe plan internațional care, cu determinare, curaj și creativitate, promovează sau apără valorile europene în interiorul și în afara Uniunii Europene.
viewscnt
Afla mai multe despre
republica moldova
rusia
destabilizare
maia sandu