Muncitorii moldoveni pleacă rapid din Rusia

Muncitorii moldoveni pleacă rapid din Rusia
scris 15 aug 2022

Numărul moldovenilor aflați în Rusia – cei mai mulți dintre ei muncitori – scade rapid, iar la începutul lunii mai 2022 ajunsese la doar 76.645 de persoane, transmite publicația MoldStreet.

Comparativ cu începutul lunii mai 2021, numărul moldovenilor aflați în Rusia a scăzut de aproape două ori, iar față de luna mai 2020 – de circa 3,5 ori. Evoluțiile vin pe fondul scăderii atractivității economiei ruse după impunerea sancțiunilor occidentale ca urmare a invaziei ruse în Ucraina, arată G4Media.

SONDAJ Interesul rușilor pentru “operațiunea militară specială” din Ucraina a scăzut CITEȘTE ȘI SONDAJ Interesul rușilor pentru “operațiunea militară specială” din Ucraina a scăzut

Cifrele au fost prezentate de experții Institutului de analize sociale și prognoze al Academiei Prezidențiale pentru economie și administrație publică din Rusia (RANEPA).

Același studiu relevă că față de mai 2019, numărul moldovenilor aflați în Federația Rusă a scăzut de peste patru ori, iar față de finele anului 2014 – scăderea este de circa 7,5 ori.

viewscnt
Afla mai multe despre
rusia
moldova