Nokian Tyres iese din Rusia

Nokian Tyres iese din Rusia

Sursa foto: nokiantyres.com

Profit.ro
Profit.ro
scris 29 oct 2022

Nokian Tyres și-a vândut operațiunile din Rusia producătorului rus de petrol Tatneft PJSC.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Compania finlandeză Nokian Tyres a semnat un acord de vânzare a operațiunilor sale din Rusia către producătorul rus de petrol Tatneft PJSC, pentru 400 de milioane de euro, transmite agenția Reuters, preluată de News.ro. La sfârșitul lunii iunie, Nokian Tyres a declarat că va iniția o ieșire controlată de pe piața rusă, din cauza războiului Rusiei din Ucraina.

Compania, care producea 80% din anvelopele sale pentru autoturisme în Rusia, desfășura operațiuni în această țară din 2005. ”Tranzacția este supusă aprobării de către autoritățile de reglementare relevante din Rusia și a altor condiții, ceea ce creează incertitudini substanțiale legate de momentul, termenii și condițiile și încheierea tranzacției”, a spus Nokian într-un comunicat.

ULTIMA ORĂ DOCUMENT Guvernul revine cu un nou proiect OUG de modificare a sistemului pensiilor private: comision unic, verificarea investițiilor administratorilor prin comitet dedicat, lichiditate mai bună. Plus plan pe Hidroelectrica CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ DOCUMENT Guvernul revine cu un nou proiect OUG de modificare a sistemului pensiilor private: comision unic, verificarea investițiilor administratorilor prin comitet dedicat, lichiditate mai bună. Plus plan pe Hidroelectrica

Nokian Tyres a înregistrat deja o depreciere de 280,7 milioane de euro și o reducere a valorii activelor de 20 de milioane de euro în Rusia, în trimestrul al doilea.
Activele sale din Rusia și Belarus, excluzând elementele fiscale și financiare, se ridicau la sfârșitul trimestrului al treilea, la 590,4 milioane de euro, iar activele sale nete, excluzând datoria netă, se ridicau la 480,3 milioane.

viewscnt
Afla mai multe despre
nokian tyres
rusia
finlanda