PIB-ul Letoniei a scăzut

PIB-ul Letoniei a scăzut
Profit.ro
Profit.ro
scris 4 mai 2021

Economia Letoniei a scăzut într-un ritm mai accentuat în primul trimestru al anului, potrivit estimărilor preliminare ale Biroului Central de Statistică (CSB) din Riga, scrie publicația Budapest Business Journal.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Produsul Intern Brut (PIB) a scăzut cu 2,2% față de anul anterior, după o scădere de 1,5% în trimestrul anterior. Economia a început să scadă din primul trimestru al anului 2020, deoarece pandemia de coronavirus a început să aibă un impact asupra activității economice, scrie News.ro.

Fulfilment by eMAG, instrumentul de un milion de euro care ajută antreprenorii să se concentreze pe creșterea afacerii CITEȘTE ȘI Fulfilment by eMAG, instrumentul de un milion de euro care ajută antreprenorii să se concentreze pe creșterea afacerii

Pe bază sezonieră și ajustată calendaristic, PIB-ul a scăzut cu 2,1% anual în primul trimestru, după o scădere de 1,8% în trimestrul anterior.

Producția a scăzut cu 1,3% în sectoarele producătoare și cu 4% în sectoarele de servicii. Comparativ cu trimestrul precedent, economia a scăzut cu 2,6% după o creștere de 1,1% în ultimele trei luni.

viewscnt
Afla mai multe despre
pib; letonia