Prima casă moldovenească: Republica Moldova preia programul pentru a opri migrația tinerilor, apelând la experiența României

Prima casă moldovenească: Republica Moldova preia programul pentru a opri migrația tinerilor, apelând la experiența României
scris 9 nov 2017

Guvernul de la Chișinău va implementa în Republica Moldova programul Prima Casă cu ajutorul Fondului Național de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri (FNGCIMM) din România, adaptând condițiile de garantare la specificul local.

Programul Prima Casă are ca scop acordarea de către statul moldovean a unui sprijin persoanelor care doresc să achiziționeze o locuință, dar care nu dispun de garanții suficiente și nici nu se încadrează în condițiile actuale de obținere a unui credit ipotecar.

Gândit și ca soluție de reducere a migrației tinerilor, noul program se adresează persoanelor cu vârsta de maximum 45 de ani ce accesează un credit pentru achiziția de locuințe cu o durată de 25 de ani.

FAN Courier lansează serviciul de ridicare non-stop a produselor comandate online. Clienții vor ridica livrările de la lockere, cu un cod PIN CITEȘTE ȘI FAN Courier lansează serviciul de ridicare non-stop a produselor comandate online. Clienții vor ridica livrările de la lockere, cu un cod PIN

În România, prim-viceguvernatorul BNR Florin Georgescu susținea, la finalul lunii septembrie, că programul Prima Casă este în continuare foarte util, dar că "trebuie întoarse" unele modificări făcute recent, astfel încât cei cu venituri mari să nu mai poată accesa programul.

De la lansarea programului, în anul 2009, au fost acordate peste 204.000 de garanții, în valoare totală de 17,5 miliarde lei, pentru credite de circa 35 de miliarde de lei, reprezentând 60% din stocul de credit ipotecar din sistemul bancar.

viewscnt
Afla mai multe despre
prima casa
republica moldova
fondul de garantare