Putin prelungește embargoul pentru importurile de alimente occidentale

Putin prelungește embargoul pentru importurile de alimente occidentale
scris 24 iun 2019

Președintele Rusiei, Vladimir Putin, a semnat luni un decret privind prelungirea, până la 31 decembrie 2020, a embargoului introdus pentru importurile de produse alimentare occidentale, transmite Reuters.

Kremlinul a introdus un embargou pentru alimentele produse în țările care au introdus sancțiuni împotriva Rusiei după anexarea Peninsulei Crimeea în 2014. Embargoul rusesc a afectat o gamă largă de produse alimentare de la brânza franțuzească la fructele din Spania. Acest embargou a fost prelungit în trei reprize până acum, ca răspuns la prelungirea sancțiunilor economice europene, scrie Agerpres.

Liderul senatorilor liberali: Mugur Isărescu va fi susținut pentru funcția de guvernator BNR și de PNL CITEȘTE ȘI Liderul senatorilor liberali: Mugur Isărescu va fi susținut pentru funcția de guvernator BNR și de PNL

Decretul semnat luni de Vladimir Putin, prelungește "până la 31 decembrie 2020" interdicția de a importa în Rusia produse alimentare provenite în principal din Uniunea Europeană. De asemenea, președintele Rusiei a cerut Guvernului să adopte măsurile necesare pentru implementarea decretului și, dacă este necesar, să trimită propuneri cu privire la modificarea duratei acestor sancțiuni.

viewscnt
Afla mai multe despre
vladimir putin
embargo