Putin promulgă legea care suspendă Tratatul Forțelor Nucleare Intermediare (INF)

Putin promulgă legea care suspendă Tratatul Forțelor Nucleare Intermediare (INF)
scris 3 iul 2019

Președintele rus Vladimir Putin a promulgat miercuri o lege care permite Rusiei să încalce Tratatul Forțelor Nucleare Intermediare (INF) încheiat în 1987 cu Statele Unite, relatează Reuters.

Statele Unite au încetat, la rândul lor, să respcte acest tratat în februarie, după ce au acuzat Moscova că l-a încălcat prin faptul că s-a dotat cu o nouă rachetă - Novator 9M729, SSC-8 în nomenclatorul NATO - și urmează să-l denunțe la 2 august, scrie News.ro.

Grecia nu-și va îndeplini anul acesta ținta privind excedentul bugetar primar CITEȘTE ȘI Grecia nu-și va îndeplini anul acesta ținta privind excedentul bugetar primar

Tratatul INF - semnat de către Ronald Reagan și Mihail Gorbaciov la sfârșitul Războiului rece - elimină o întreagă clasă de rachete terestre de croazieră și balistice cu raza de acțiune cuprinsă între 500 și 5.500 de kilometri.

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
vladimir putin
ifn