Rusia a început testele clinice ale unui vaccin administrat într-o singură doză

Rusia a început testele clinice ale unui vaccin administrat într-o singură doză
Profit.ro
Profit.ro
scris 12 ian 2021

Rusia a început luni testele clinice la vaccinul "Sputnik Light", care se injectează înr-o doză unică și este menit să prevină mai rapid izbucnirea de noi focare de boală, precum și ratele înalte de mortalitate asociate noului coronavirus, relatează EFE.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Potrivit Centrului Gamaleia, 150 de voluntari participă la primele teste ale "Sputnik Light" în trei laboratoare din Moscova și Sankt Petersburg, scrie Agerpres.

Ministerul rus al Sănătății a autorizat începerea testelor pentru a determina siguranța și protecția imunologică a vaccinului, proces care se va încheia la sfârșitul lui 2021.

Atenție - Taxă pe ambalaje, pregătită să fie introdusă în magazine. Garanție de 50 bani impusă la plată pentru fiecare sticlă, doză și PET, dar cu excepții. Cum pot fi recuperați banii CITEȘTE ȘI Atenție - Taxă pe ambalaje, pregătită să fie introdusă în magazine. Garanție de 50 bani impusă la plată pentru fiecare sticlă, doză și PET, dar cu excepții. Cum pot fi recuperați banii

Spre deosebire de "Sputnik V", care trebuie administrat în două doze la interval de 21 de zile, "Sputnik Light" conține o singură doză.

Directorul centrului Gamaleia, Aleksandr Gintsburg, a explicat că siguranța vaccinului în doză unică este "demonstrată", dar că trebuie încă studiată eficacitatea sa în rândul persoanelor în vârstă.

În opinia lui, "Sputnik Light" va servi la reducerea mortalității în situații în care este imposibilă inocularea a două doze pentru a întări imunitatea.

"Iar după o perioadă se va putea administra o nouă doză. Nimeni nu o interzice, iar știința nu este împotrivă", a precizat el.

Președintele rus, Vladimir Putin, a prezentat la jumătatea lunii decembrie vaccinul "Sputnik Light", cu o eficacitate estimată la 85 %.

"Se pot vaccina dintr-o dată zeci de milioane de persoane. Este o opțiune", a asigurat Putin.

Kiril Dmitriev, președintele Fondului de Investiții Directe din Rusia (FIDR), a explicat luni că "Sputnik Light" este adresat pieței externe.

''Sputnik Light' poate deveni o soluție provizorie și eficientă pentru multe țări care se află în vârful epidemiei și care vor să salveze cât mai multe vieți posibil", a subliniat el.

Rusia a fost prima țară din lume care a aprobat un vaccin împotriva coronavirusului în august 2020, atrăgând critici la nivel internațional în fața acestui anunț considerat prematur, înainte de studiile de fază 3 și publicarea rezultatelor științifice, amintește AFP.

Utilizarea Sputnik V a fost autorizată pe teritoriile lor de Belarus, Argentina, Algeria, Bolivia și Serbia, conform FIDR.

Și autoritățile palestiniene au autorizat administrarea acestui vaccin populației, a anunțat FIDR luni într-un comunicat separat, specificând că primele doze urmează să fie administrate în termen de o lună.

viewscnt
Afla mai multe despre
rusia
vaccin
covid-19