Rusia acuză țările occidentale de blocarea negocierilor de pace cu Ucraina

Rusia acuză țările occidentale de blocarea negocierilor de pace cu Ucraina
scris 3 iul 2022

Moscova a acuzat națiunile occidentale că blochează negocierile de pace cu Ucraina, prelungind astfel războiul, informează duminică dpa.

"Acum este momentul când țările occidentale pariază totul pe continuarea războiului", a spus purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, la televiziunea rusă, potrivit Agerpres.

Potrivit lui Peskov, sub conducerea SUA, Occidentul nu le permite ucrainenilor "să se gândească la pace, nici să vorbească sau să discute despre aceasta".

Norvegia promite Ucrainei un ajutor suplimentar de 1 miliard de euro. Zelenski: Nu vom uita! CITEȘTE ȘI Norvegia promite Ucrainei un ajutor suplimentar de 1 miliard de euro. Zelenski: Nu vom uita!

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului s-a referit la afirmații ale unor politicieni occidentali care au spus că nu vor să facă presiuni asupra Ucrainei pentru negocieri.

Însă momentul pentru negocieri va veni, și-a exprimat convingerea Peskov. Pentru pace, Ucraina trebuie să accepte cererile Rusiei, care includ recunoașterea Peninsulei Crimeea de la Marea Neagră drept teritoriu rus și cedarea regiunilor Donețk și Lugansk, a subliniat Peskov.

viewscnt
Afla mai multe despre
rusia
ucraina
razboi