Rusia amenință să interzică publicitatea pe Google în caz de măsuri restrictive împotriva mijloacelor sale media

Rusia amenință să interzică publicitatea pe Google în caz de măsuri restrictive împotriva mijloacelor sale media
scris 21 nov 2017

Rusia ar putea interzice difuzarea de publicitate de către Google pe teritoriul său în cazul în care motorul de căutare va reduce distribuirea de știri din mass-media ruse precum postul de televiziune internațional Russia Today (RT) și agenția Sputnik, a avertizat marți vicepreședintele Dumei de Stat (camera inferioară a parlamentului federal rus), Aleksei Tolstoi, citat de EFE și RIA Novosti.

'Suntem, de asemenea, îngrijorați de un anumit conținut periculos pentru cetățenii Rusiei. Și dacă nu vom putea (să convenim cu Google) să prevenim aceasta, atunci vom interzice publicitatea sa prin intermediul unei legi', a declarat Tolstoi despre un răspuns posibil la inițiativa Google, în cadrul unui forum al tineretului la Moscova, arată Agerpres.

Eric Schmidt, președintele Alphabet Inc., companie a cărui subsidiară este Google, a declarat că gigantul american intenționează să dezvolte un algoritm care va diminua rezultatele de căutare ale Sputnik și RT, considerate în SUA ca instrumente de propagandă ale Kremlinului.

VIDEO Dezvăluiri după 9 ani ale unei discuții Sarkozy-Putin. Sarkozy: Să discutăm de subiecte sensibile. Putin: Ești obraznic! CITEȘTE ȘI VIDEO Dezvăluiri după 9 ani ale unei discuții Sarkozy-Putin. Sarkozy: Să discutăm de subiecte sensibile. Putin: Ești obraznic!

În octombrie, rețeaua de socializare Twitter a decis să nu mai publice conținuturi sponsorizate de Russia Today (RT) și Sputnik, ca urmare a suspiciunilor privind ingerința Rusiei în campania prezidențială americană.

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
rusia
google