Rusia ar putea ridica restricțiile la exporturile de motorină prin conductă în zilele următoare

Rusia ar putea ridica restricțiile la exporturile de motorină prin conductă în zilele următoare
Profit.ro
Profit.ro
scris 4 oct 2023

Guvernul de la Moscova se pregătește să ridice, parțial, embargoul vizând exporturile de motorină, informează cotidianul rus Kommersant citând surse care au dorit să își păstreze anonimatul, relatează Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Potrivit Kommersant, restricțiile vor fi ridicate numai pentru exporturile de motorină prin conducte iar volumele ar putea fi supuse unor cote pentru a evita o explozie a prețurilor angro. În schimb, restricțiile la exporturile de benzină vor rămâne în vigoare, pentru moment, scrie Agerpres.

Producătorii greci de brânză feta se luptă cu efectele devastatoare ale inundațiilor istorice. Circa 80.000 de oi și capre au pierit în regiunea care produce 40% din brânzeturile moi ale țării CITEȘTE ȘI Producătorii greci de brânză feta se luptă cu efectele devastatoare ale inundațiilor istorice. Circa 80.000 de oi și capre au pierit în regiunea care produce 40% din brânzeturile moi ale țării

Facilitățile de depozitare ale Transneft, compania rusească responsabilă de transportul de hidrocarburi, sunt aproape pline iar redirecționarea volumelor suplimentare spre piața internă este imposibilă din punct de vedere tehnic, susține Kommersant.

Oficial, autoritățile de la Moscova au anunțat marți că nu au stabilit niciun calendar pentru embargoul la exporturile de carburanți pe care l-au introdus luna trecută.

Chiar dacă este unul dintre cei mai mari producători mondiali de petrol, Rusia s-a confruntat în ultimele luni cu probleme în aprovizionarea cu benzină și motorină deoarece prețurile mai mari la export a făcut mai avantajoasă vânzarea peste hotare a producției pentru companiile rusești de rafinare. 

viewscnt
Afla mai multe despre
rusia
motorina