Rusia avertizează Washingtonul de "consecințe imprevizibile" după ajutorul militar acordat Ucrainei

Rusia avertizează Washingtonul de "consecințe imprevizibile" după ajutorul militar acordat Ucrainei
Profit.ro
Profit.ro
scris 16 apr 2022

Rusia a transmis o plângere oficială Statelor Unite săptămâna aceasta, în care a avertizat guvernul american cu privire la "consecințele imprevizibile" ca urmare a ajutorului militar sporit acordat Ucrainei, anunță presa din SUA, citată de AFP.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Potrivit acestei note diplomatice, Moscova avertizează Statele Unite și NATO împotriva trimiterii de arme "sensibile" în Ucraina, considerând că astfel de echipamente militare pun "gaz pe foc” și ar putea duce la "consecințe imprevizibile", relatează Washington Post.

Avertismentul a venit în momentul în care președintele american Joe Biden a promis un nou ajutor militar în valoare de 800 de milioane de dolari Ucrainei, inclusiv elicoptere și transportoare blindate de personal, scrie News.ro.

Filiala din România a Gazprom ar putea avea un nou proprietar: Socar, interesată de achiziția participației majoritare deținută de ruși la NIS CITEȘTE ȘI Filiala din România a Gazprom ar putea avea un nou proprietar: Socar, interesată de achiziția participației majoritare deținută de ruși la NIS

"Ceea ce rușii ne spun în privat este exact ceea ce spunem noi lumii în mod public, că ajutorul masiv pe care îl oferim partenerilor noștri ucraineni se dovedește a fi remarcabil de eficient”, a declarat un oficial american, citat de Washington Post.

Departamentul de Stat a refuzat să comenteze aceste informații.

Potrivit New York Times, această notă a fost trimisă prin canale diplomatice normale și nu este semnată de un oficial rus de rang înalt.

CNN a indicat, la rândul său, citând o sursă apropiată dosarului, că această plângere oficială ar putea însemna că Moscova se pregătește să adopte o atitudine mai agresivă împotriva Statelor Unite și NATO.

Investițiile străine directe din afara UE, avizate de o nouă instituție, inclusiv de SRI și SIE. Vor fi verificate inclusiv investițiile străine în mass-media CITEȘTE ȘI Investițiile străine directe din afara UE, avizate de o nouă instituție, inclusiv de SRI și SIE. Vor fi verificate inclusiv investițiile străine în mass-media

Joe Biden a dat miercuri undă verde noului ajutor militar masiv pentru Ucraina, cu echipamente mai grele decât cele livrate până acum.

Aceste noi livrări americane vor include unele dintre "echipamentele foarte eficiente pe care le-am livrat deja" Ucrainei, dar și sisteme de artilerie și transportoare blindate de personal, a anunțat executivul american.

viewscnt
Afla mai multe despre
rusia
ucraina
razboi