Rusia schimbă modul în care calculează cursul de schimb pentru dolar și euro pentru „a-i crește reprezentativitatea”

Rusia schimbă modul în care calculează cursul de schimb pentru dolar și euro pentru „a-i crește reprezentativitatea”
Profit.ro
Profit.ro
scris 15 mar 2022

Banca Centrală a Rusiei a anunțat că va modifica modul în care calculează cursul de schimb oficial rublă-dolar pentru „a-i crește reprezentativitatea”, relatează agenția TASS.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Banca Centrală de la Moscova va extinde intervalul de timp pentru calcularea cursului de schimb al dolarului față de rublă care va fi stabilit acum pe baza datelor Bursei din Moscova privind cursul de schimb mediu ponderat pentru tranzacțiile care au fost încheiate între orele 10:00 și 16:30, scrie Hotnews.ro.

România urcă în clasamentul celor mai influente state și intră în Top 50. Statele Unite reiau prima poziție, iar China ocupă cel mai bun loc de până acum. Cum a influențat războiul percepția CITEȘTE ȘI România urcă în clasamentul celor mai influente state și intră în Top 50. Statele Unite reiau prima poziție, iar China ocupă cel mai bun loc de până acum. Cum a influențat războiul percepția

Perioada anterioară de calcul se raporta la orele 10:00-11:30. Oficialii băncii afirmă că modificarea va permite luarea în considerare a unui număr mai mare de tranzacții pe parcursul zilei și că aceasta ar trebui „să crească reprezentativitatea dolarului față de rublă în fața volatilității crescute pe piața valutară”.

Rusia modifică modalitatea de calcul a cursului și pentru euro

Banca Centrală a Rusiei a anunțat de asemenea că va simplifica procedura de stabilire a cursului de schimb oficial al euro în raport cu rubla și că acesta va fi stabilit „în același mod ca și cursurile oficiale ale altor valute”.

Uniunea Europeană a interzis la începutul lunii martie transferul de euro în Rusia.

Decizia publicată pe 2 martie interzice „vânzarea, livrarea, transferul sau exportul de bancnote euro către Rusia sau trimiterea acestora către orice persoană fizică și juridică, organizație sau organisme de stat ruse, inclusiv guvernului și Băncii Centrale a Rusiei, pentru utilizare în Rusia”.

Interdicția a intrat în vigoare pe 12 martie, ea prevăzând excepții pentru uzul personal al persoanelor fizice care călătoresc în Rusia și a membrilor familiei care călătoresc cu ei, precum și pentru personalul misiunilor diplomatice.

viewscnt
Afla mai multe despre
rubla
rusia
paritate