Rusia se retrage din Organizația Mondială a Turismului

Rusia se retrage din Organizația Mondială a Turismului
Profit.ro
Profit.ro
scris 28 apr 2022

Rusia a anunțat că se retrage din Organizația Mondială a Turismului (OMT), însă această decizie nu îngheață procedura de suspendare din calitatea de membru, pe care o dezbate la Madrid instituția în cadrul unei Adunări Extraordinare, relatează agenția EFE.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Surse prezente la reuniune au confirmat pentru EFE anunțul făcut de Moscova, însă reuniunea extraordinară continuă pentru a se decide dacă până la urmă va fi suspendată Rusia din calitatea de membru, ca urmare a invaziei în Ucraina, scrie Agerpres.

Guvernul, atac la creșterea nejustificată a prețurilor în anumite situații CITEȘTE ȘI Guvernul, atac la creșterea nejustificată a prețurilor în anumite situații

Ieșirea Rusiei va deveni efectivă la un an după ce Ministerul Afacerilor Externe din Spania va primi scrisoarea oficială prin care se va comunica decizia, însă suspendarea, dacă va fi aprobată, va avea efect imediat.

Pentru ca suspendarea țării să fie efectivă este necesar acordul a două treimi dintre cele 160 de țări membre ale organizației, după recomandarea comitetului executiv, format din 35 de țări, și aprobată cu 72% din voturi "pentru". Acestea sunt prevederile din statutul OMT, în cazul în care Adunarea avertizează că unul dintre membri săi persistă în a urma o politică opusă obiectivului fundamental al organizației.

Decizia de a organiza o Adunare extraordinară, prima din istorie, s-a luat în Consiliul Executiv al OMT ce a avut loc în capitala Spaniei pe 8 martie.

Consiliul s-a reunit la solicitarea unor țări membre, precum Columbia, Slovenia, Guatemala, Lituania, Polonia și Ucraina, în contextul preocupărilor mondiale și a condamnării față de acțiunile unilaterale întreprinse de Rusia

viewscnt
Afla mai multe despre
organizația mondială a turismului
rusia