Slovacia interzice prelucrarea și vânzarea cerealelor din Ucraina

Slovacia interzice prelucrarea și vânzarea cerealelor din Ucraina
Profit.ro
Profit.ro
scris 14 apr 2023

Din 4 aprilie, în Slovacia s-a efectuat sigilarea obligatorie a camioanelor în tranzit. Ministerul slovac al Agriculturii a luat o astfel de decizie din cauza pesticidelor găsite în grâu.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Regionale din Slovacia a interzis prelucrarea și vânzarea cerealelor din Ucraina. Interdicția se aplică și făinii deja făcute din acestea. Agenția de presă TASR, citând Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Regionale din Slovacia, a relatat că pesticide interzise în Uniunea Europeană și cu impact negativ asupra sănătății umane au fost găsite în grâul ucrainean sosit în țară, scrie Adevarul.

Austria încearcă să salveze industria auto a Rusiei CITEȘTE ȘI Austria încearcă să salveze industria auto a Rusiei

Șeful Ministerului Agriculturii din Slovacia, Samuel Vlchan, a informat miercuri că testele de laborator au confirmat un conținut crescut de reziduuri de pesticide într-un transport de grâu din Ucraina. Cantitatea vizată era de aproximativ 1.500 de tone.

Bratislava a informat în mod rapid autoritățile agricole partenere din statele UE despre acest lucru.

Vlchan va discuta despre situație cu ambasadorul Ucrainei în Slovacia, Myroslav Kastran. În plus, subiectul va fi abordat vineri în cadrul întâlnirii miniștriilor Agriculturii din țările Grupului Vișegrad (Slovacia, Cehia, Polonia și Ungaria), Bulgaria și România.

Totuși, potrivit rapoartelor presei, Ministerul Agriculturii din Slovacia nu a impus o interdicție a importului de cereale și produse din acestea din Ucraina, ci a recomandat consumatorilor să se abțină de la aceasta.

Slovacia a înăsprit recent controlul asupra tranzitului pe teritoriul său al livrărilor de cereale din Ucraina, care sunt trimise în principal în țările africane. 

viewscnt
Afla mai multe despre
cereale
slovacia