Turcia a început forajele exploratorii în Marea Neagră

Turcia a început forajele exploratorii în Marea Neagră
scris 20 iul 2020

Nava turcească de foraj Fatih a început forajele exploratorii în perimetrul Tuna-1 din Marea Neagră, a anunțat luni ministrul turc al Energiei, Fatih Donmez, informează cotidianul Sabah.

"Vom căuta în fiecare metru pătrat din apele noastre teritoriale pentru independența energetică a Turciei. Dacă există ceva, cu siguranță vom găsi", a spus Donmez într-un mesaj publicat pe contul său de Twitter, arată Agerpres.

Nava Fatih a plecat din portul Trabzon în data de 26 iunie, după finalizarea lucrărilor la instalațiile navei. Anterior, turnurile navei, care aveau o înălțime de 103 metri, au fost demontate în portul Haydarpașa din Istanbul pentru a permite trecera în siguranță pe sub podurile din Bosfor. Nava are o lungime de 229 de metri și o greutate de 5.283 de tone, fiind capabilă să efectueze foraje la o adâncime de maximum 40.000 de picioare.

Coronavirus: Albania scoate pe străzi armata pentru a impune restricțiile de circulație CITEȘTE ȘI Coronavirus: Albania scoate pe străzi armata pentru a impune restricțiile de circulație

Perimetrul Tuna-1 este amplasat la intersecția dintre frontierele maritime ale Bulgariei și României cu apele teritoriale ale Turciei. Atât România cât și Bulgaria produc de mai mulți ani petrol și gaze naturale la perimetre din Marea Neagră.

viewscnt
Afla mai multe despre
turcia
marea neagra