Ucraina către funcționarii săi publici: Tancurile rusești capturate nu trebuie trecute în declarațiile de avere!

Ucraina către funcționarii săi publici: Tancurile rusești capturate nu trebuie trecute în declarațiile de avere!

Sursă foto: Captură YouTube

Profit.ro
Profit.ro
scris 1 mar 2022

Funcționarii publici ucraineni care capturează tancuri, vehicule blindate sau alte echipamente militare de la trupele rusești care au invadat țara nu sunt obligați să raporteze autorităților aceste capturi și să nici să și le treacă în declarațiile de avere pe care trebuie să le completeze și să le depună în fiecare an până pe 1 aprilie conform legislației în vigoare, a anunțat Agenția Națională pentru Prevenirea Corupției (NAPC) de la Kiev, echivalentul Agenției Naționale de Integritate (ANI) din România.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

"Ai capturat un tanc sau un vehicul blindat rusesc și îți faci griji că trebuie să îl declari? Stai liniștit și continua să aperi patria-mamă! Nu este nevoie să declari aceste echipamente, costul acestora nedepășind valoarea a 100 de venituri minime lunare de subzistență", se arată în anunțul văzut de Profit.ro.

Emanuel Poștoacă, Nordis Group: Oferim servicii complete, la cel mai înalt standard, pentru turiști, proprietari și investitori CITEȘTE ȘI Emanuel Poștoacă, Nordis Group: Oferim servicii complete, la cel mai înalt standard, pentru turiști, proprietari și investitori

Venitul minim lunar de subzistență în Ucraina este de 2.481 de hrivne (circa 75 de euro). Legea ucraineană de prevenire a corupției îi obligă pe funcționarii publici să-și treacă în declarațiile de avere bunurile a căror valoare depășește 100 de venituri minime lunare de subzistență, adică echivalentul a 7.500 de euro.

Salariul minim lunar în Ucraina este de 6.500 de hrivne (sub 200 de euro).

ULTIMA ORĂ Trupe din Belarus au invadat Ucraina, susține Parlamentul de la Kiev. Cu doar câteva ore înainte, dictatorul belarus Aleksandr Lukașenko susținea că nu va trimite trupe în Ucraina CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ Trupe din Belarus au invadat Ucraina, susține Parlamentul de la Kiev. Cu doar câteva ore înainte, dictatorul belarus Aleksandr Lukașenko susținea că nu va trimite trupe în Ucraina

"Dacă ne ținem de litera legii, capturile de război nu fac obiectul obligațiilor de declarare pentru că nu au fost obținute în urma unor tranzacții, ci în legătură cu agresiunea militară declanșată de Federația Rusă pe 24 februarie 2022 împotriva statului ucrainean suveran și independent, ca o formă de continuare a atacului lansat de Federația Rusă asupra Ucrainei în 2014. Grație curajului apărătorilor statului ucrainean, echipamentul militar inamic ajunge de regulă la dumneavoastră deja distrus sau cel puțin scos din funcțiune, ceea ce îl face imposibil de evaluat conform prevederilor legale în vigoare. În consecință, e imposibil de aflat cât costă astfel de bunuri", mai arată NAPC.

Agenția mai precizează că, dat fiind decretul recent al președintelui Zelenski privind impunerea legii marțiale ca urmare a invaziei ruse, până la victoria asupra invadatorilor, funcționarii publici nu trebuie să piardă timpul completându-și declarațiile de avere pentru anul în curs, ci să lupte pentru apărarea țării. În același timp, NAPC dispune în continuare de capacitatea tehnică necesară pentru a prelua electronic declarațiile de avere ale celor care doresc să și le depună chiar și în aceste condiții.

viewscnt
Afla mai multe despre
invazie rusia ucraina
razboi ucraina rusia
tancuri rusesti ucraina
tancuri rusesti distruse
tancuri rusesti capturate