Ucraina dezvăluie că înainte de 1986 au existat și alte accidente la Cernobâl - documente declasificate

Ucraina dezvăluie că înainte de 1986 au existat și alte accidente la Cernobâl - documente declasificate
Profit.ro
Profit.ro
scris 22 iun 2020

Catastrofa nucleară de la Cernobâl din 1986 - cel mai grav dezastru nuclear din istorie - a fost precedată de o serie de alte accidente de mai mică amploare, relevă documente declasificate de Kiev, potrivit EFE și Interfax-Ukraina.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Volumul în care apar aceste noi informații, intitulat "Dosarul KGB despre Cernobâl. De la construcție până la accident", a fost prezentat de Serviciul de Securitate al Ucrainei (SBU) în colaborare cu Institutul memoriei naționale al țării, arată Agerpres.

Gemini Solutions: O cultură organizațională care încurajează hobby-urile și performanțele sportive ale angajaților CITEȘTE ȘI Gemini Solutions: O cultură organizațională care încurajează hobby-urile și performanțele sportive ale angajaților

Volumul cu privire la Cernobâl cuprinde în total 229 de documente, dintre care multe sunt publicate pentru prima oară.

INTERVIU Adrian Leahu, despre premium în business CITEȘTE ȘI INTERVIU Adrian Leahu, despre premium în business

Potrivit datelor oficiale, explozia produsă la reactorul nr.4 al centralei de la Cernobâl la 26 aprilie 1986 a dus la dispersarea a circa 200 de tone de materiale cu o radioactivitate de 50 de milioane de curie, echivalentul a 500 de bombe atomice similare celei folosite la Hiroshima.

viewscnt
Afla mai multe despre
cernobal
ucraina