Ucraina își înarmeză populația cu arme de foc, pentru autoapărare, așteptând invazia rușilor

Ucraina își înarmeză populația cu arme de foc, pentru autoapărare, așteptând invazia rușilor
Profit.ro
Profit.ro
scris 23 feb 2022

Rada Supremă, parlamentul ucrainean, a aprobat miercuri impunerea de sancțiuni împotriva a 351 de cetățeni ruși, printre care deputații care au votat pentru recunoașterea independenței teritoriilor controlate de separatiști și trimiterea de trupe ruse în estul Ucrainei, informează Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară

Sancțiunile vizează aproape toate tipurile de activități, interzicând intrarea pe teritoriul Ucrainei, accesul la bunuri, capital, proprietăți, autorizații de afaceri, scrie Agerpres.

Multicom, distribuitorul de materiale de construcții și bricolaj, a ajuns în 2021 la 19 milioane de euro cifră de afaceri CITEȘTE ȘI Multicom, distribuitorul de materiale de construcții și bricolaj, a ajuns în 2021 la 19 milioane de euro cifră de afaceri

Consiliul de securitate urmează să valideze sancțiunile.

De asemenea, Rada Supremă a votat, în primă lectură, proiectul de lege prin care civilii vor avea dreptul la autoapărare și să poarte arme de foc.

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a anunțat marți mobilizarea rezerviștilor cu scopul de a completa efectivele armatei care luptă împotriva milițiilor proruse din Donbas.

Șeful statului ucrainean a anunțat că ''în scurt timp'' vor fi organizate exerciții de antrenament pentru rezerviștii care vor face parte din unitățile de apărare a teritoriului.

Aeroporturile din România investesc în tehnologii de ultimă generație CITEȘTE ȘI Aeroporturile din România investesc în tehnologii de ultimă generație

Una din cele mai grave crize de securitate de decenii în Europa este în desfășurare după ce Rusia a recunoscut independența celor două teritorii separatiste din estul Ucrainei. Kievul a acuzat Moscova că a distrus discuțiile de pace menite să pună capăt conflictului de opt ani din regiune, arată Reuters.

viewscnt
Afla mai multe despre
ucraina
rusia