UE amenință că este pregătită să declanșeze procedura care să suspende drepturile de vot ale Varșoviei în Uniune

UE amenință că este pregătită să declanșeze procedura care să suspende drepturile de vot ale Varșoviei în Uniune
scris 26 iul 2017

Comisia Europeană (CE) a avertizat miercuri că este ”pregătită să declanșeze imediat procedura (prevăzută) de articolul 7” împotriva Poloniei, care poate conduce la suspendarea drepturilor Varșoviei de vot în UE, în cazul revocării judecătorilor Curții Supreme poloneze, relatează AFP.

”Comisia cere autorităților poloneze să nu ia vreo măsură în vederea revocării sau pensionării cu forța a judecătorilor Curții Supreme”, a declarat vicepreședintele CE Frans Timmermans.

”Dacă este adoptată o asemenea măsură, Comisia este pregătită să declanșeze imediat procedura (prevăzută) de articolul 7”, a subliniat Timmermans.

Bruxellesul a mai anunțat că va declanșa o procedură de infringement - o măsură mai obișnuită, care poate conduce la aplicarea unor sancțiuni financiare - vizând Varșovia, odată cu publicarea oficială a noii legi poloneze cu privire la organizarea jurisdicțiilor de drept comun, scrie News.ro.

Șoferii pot plăti rovinieta și taxa de pod de la Fetești prin intermediul unei aplicații de mobil CITEȘTE ȘI Șoferii pot plăti rovinieta și taxa de pod de la Fetești prin intermediul unei aplicații de mobil

Este vorba despre una dintre reformele justiției poloneze căreia președintele polonez Andrzej Duda nu i s-a opus prin veto luni, spre deosebire de alte două texte.

Bruxellesul consideră că această reformă a tribunalelor ordinare cuprinde măsuri discriminatorii, prevăzând vârste diferite de pensionare a bărbaților și femeilor.

Comisia deplânge totodată o măsură care acordă ministrului Justiției puterea să prelungească mandatul judecătorilor care au ajuns la vârsta pensionării.

viewscnt
Afla mai multe despre
uniunea europeana
polonia