ULTIMA ORĂ Prima mare companie rusă care se opune invaziei ordonate de Putin. Toate site-urile companiei au fost blocate

ULTIMA ORĂ Prima mare companie rusă care se opune invaziei ordonate de Putin. Toate site-urile companiei au fost blocate
scris 3 mar 2022

Gigantul petrolier Lukoil, numărul doi în acest sector rus, îndeamnă la o ”oprire rapidă” a războiului în Ucraina, devenind astfel prima mare companie care se opune invaziei Ucrainei.

Ce costuri presupun investițiile în acțiuni din SUA ca Tesla sau Apple, din România? Atenție la alegerea brokerului: comision zero nu înseamnă gratis! CITEȘTE ȘI Ce costuri presupun investițiile în acțiuni din SUA ca Tesla sau Apple, din România? Atenție la alegerea brokerului: comision zero nu înseamnă gratis!

”Îndemnăm la o oprire rapidă a conflictului armat și susținem fără rezerve soluționarea acestuia printr-un proces de negociere și mijloace diplomatice”, este mesajul Consiliului de Administrație (CA) al Lukoil.

Datele publice disponibile arată că cel mai mare acționar al grupului Lukoil, listat la bursă, este magnatul rus Vagit Alekperov, cu 28,3% din capital, urmat de Leonid Fedun, cu 9,32%. Dețineri semnificative au și companiile americane de asset management Vanguard Group - 1,66%, și BlackRock Fund Advisors - 1,1%.

ENGIE Romania - Noi prefinanțăm schema de sprijin în vigoare CITEȘTE ȘI ENGIE Romania - Noi prefinanțăm schema de sprijin în vigoare

Lukoil România este al treilea mare lanț de benzinării de pe piața locală, cu un număr de 314 stații și circa 3.000 de angajați.

Lukoil mai deține rafinăria Petrotel Ploiești.

UPDATE La scurt timp după acest mesaj se poate observa că toate site-urile companiei, inclusiv din România, sunt nefuncționale.

viewscnt
Afla mai multe despre
rusia
ucraina