Veniturile din turism ale Bulgariei au crescut la 3,6 miliarde de euro, în primele 11 luni din 2019

Veniturile din turism ale Bulgariei au crescut la 3,6 miliarde de euro, în primele 11 luni din 2019
Profit.ro
Profit.ro
scris 21 ian 2020

Veniturile Bulgariei de pe urma vizitatorilor străini au crescut ușor, cu 0,02% în primele 11 luni din 2019, la 3,6 miliarde de euro, a anunțat Banca Centrală a Bulgariei, transmite Novinite.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

În 2018, Bulgaria a obținut din turism venituri record, de 4,29 miliarde de euro, scrie Agerpres.

În noiembrie, veniturile Bulgariei de pe urma vizitatorilor străini s-au situat la 153 milioane de euro, o creștere de 6,7% comparativ cu perioada similară din 2018. Și numărul turiștilor străini a înregistrat în noiembrie un avans anual de 7,5%.

Danemarca vrea să construiscă un pod maritim între Aarhus și Copenhaga de 20 de miliarde de dolari CITEȘTE ȘI Danemarca vrea să construiscă un pod maritim între Aarhus și Copenhaga de 20 de miliarde de dolari

În primele 11 luni ale anului trecut, 8,83 milioane de turiști străini au vizitat Bulgaria.

Rezultatele arată că, în pofida dificultăților globale și a crizelor, sectorul bulgar al turismului se dezvoltă în mod constant și își demonstrează stabilitatea, a afirmat ministrul Turismului, Nikolina Angelkova.

În 2018, peste 9,2 milioane de turiști străini au vizitat Bulgaria (țară a cărei populație este de aproximativ șapte milioane), o creștere de 4,4% față de 2017, conform datelor publicate recent de Institutul Național de Statistică (NSI), cei mai mulți vizitatori străini fiind din România, Grecia, Germania, Turcia, Macedonia și Rusia.

Turismul reprezintă una dintre principalele surse de venit ale Bulgariei, care asigură peste 5% din PIB și numeroase locuri de muncă. 

viewscnt
Afla mai multe despre
bulgaria
turism