VIDEO Castelul din Turcia în care a fost ținut prizonier Vlad Țepeș timp de patru ani va fi restaurat și inclus în circuitul turistic cu povestea contelui Dracula

VIDEO Castelul din Turcia în care a fost ținut prizonier Vlad Țepeș timp de patru ani va fi restaurat și inclus în circuitul turistic cu povestea contelui Dracula
Profit.ro
Profit.ro
scris 21 ian 2022

Primarul localității Tokat din Turcia, Eyüp Eroğlu, a spus că în cadrul lucrărilor de restaurare a castelului Tokat, temnițele în care a fost ținut prizonier contele Dracula au fost reabilitate și că urmează să fie făcută și sculptură care să îl înfățișeze pe conte.

Eveniment Profit
Profit.ro organizează cea de-a patra ediție a evenimentului IMM, o dezbatere pe teme ce preocupă antreprenorii mici și mijlocii în această perioadă, reunind reprezentanți ai autorităților, antreprenori și manageri de companii, organizații patronale, investitori, finanțatori și consultanți de business.
Evenimentul va fi organizat cu sprijinul: CEC Bank, Raiffeisen Bank, Porsche Finance Group Romania (Sharetoo - Abonamentul Auto) si UniCredit Bank.

Urmărește-ne și pe Google News

Proiectul urmărește redarea în circuitul turistic a fortăreței utilizate în perioada selgiucidă și otomană în scop de apărare. Lucrările de restaurare vor urmări să scoată în evidență și aspectul legat de cei patru ani pe care i-a trăit exilat la Tokat voievodul Țării Românești, Vlad al III-lea, arată Rador.

Turismul internațional și-a revenit ușor în 2021, dar rămâne cu mult sub nivelul din 2019 CITEȘTE ȘI Turismul internațional și-a revenit ușor în 2021, dar rămâne cu mult sub nivelul din 2019

Primarul de Tokat, Eyüp Eroğlu, atrage atenția că fortăreața din localitate este singura cetate care nu a fost cucerită în timpul marii invazii a Anatoliei de către oștile lui Timur.

Proiectul de restaurare, care include și povestea contelui Dracula, va readuce în circuitul turistic acest loc încărcat de istorie. Rezervorul de apă, descoperit la o adâncime de 140 de metri, în cadrul studiilor efectuate cu câțiva ani în urmă, ar urma să fie inclus la rândul său în proiect.

viewscnt
Afla mai multe despre
vlad țepeș
castel
turcia