VIDEO Cel puțin zece morți într-un incendiu la un spital Covid din Macedonia de Nord

VIDEO Cel puțin zece morți într-un incendiu la un spital Covid din Macedonia de Nord
scris 9 sep 2021

Cel puțin zece persoane au murit într-un incendiu care a izbucnit miercuri seară la un spital Covid din orașul Tetovo din Macedonia de Nord.

Imaginile partajate pe rețelele de socializare, scrie BBC, arată clădirea cuprinsă de flăcări.

Fapte bune făcute de Profi CITEȘTE ȘI Fapte bune făcute de Profi

Pompierii au stins focul în mai puțin de o oră, iar ministrul Sănătății, Venko Filipce, a avertizat că numărul victimelor ar putea crește, scrie News.ro.

„Este o zi foarte tristă”, a scris el pe Twitter, adăugând că mai mulți pacienți au fost transportați de urgență la un spital din capitala Skopje. „Medicii luptă pentru viețile celor răniți”, a mai spus Filipce.

Ministrul a descris incendiul drept „un accident teribil” și nu a dat mai multe detalii.

Prim-ministrul Zoran Zaev a declarat că incendiul a fost cauzat de o explozie și că o anchetă e în derulare.

„Este un eveniment cu adevărat tragic”, a transmis într-un comunicat publicat pe Facebook. „Cauza focului va fi determinată”.

Polonia va produce lansatoare de rachete antiaeriene cu rază scurtă de acțiune CITEȘTE ȘI Polonia va produce lansatoare de rachete antiaeriene cu rază scurtă de acțiune

Nu este clar câți pacienți erau tratați în centrul din Tetovo. Unitatea a fost construită anul trecut pentru a îngriji bolnavii de Covid-19 cu forme grave ale bolii.

Macedonia de Nord, cu o populație de aproximativ 2 milioane de locuitori, a raportat de la începutul pandemiei mai mult de 180.000 de cazuri de Covid-19 și 6.153 de decese asociate, potrivit datelor Universității Johns Hopkins.

viewscnt
Afla mai multe despre
macedonia de nord
spital