VIDEO Ninsori-record în ultimii 140 de ani la Moscova

VIDEO Ninsori-record în ultimii 140 de ani la Moscova
scris 14 feb 2019

Zeci de zboruri au fost anulate, din cauza unor ninsori-record, care au condus la formarea unui strat de 36 de centrimetri de zăpadă, ce au afectat Moscova, relatează AFP.

Potrivit agenției de presă RIA Novosti, care citează serviciile meteorologice ale capitalei ruse, ”un nou record zilnic de precipitații în 140 de ani de înregistrare a fost bătut” în noaptea de marți spre miercuri, la Moscova, care a bătut de asemenea ”precedentul record ce data din iarna lui 1995”, scrie News.ro.

Un strat de zăpadă de 36 de centimetri a acoperit capitala rusă, precizează Centrul meteorologic Fobos pe site, adăugând că ”ninsorile vor slăbi (miercuri) seara și se vor opri în cursul nopții” de miercuri spre joi.

Mai multe companii mari din zonele industriale Arad și Curtici își închid porțile sau mută liniile de producție în Ungaria ori Macedonia, peste 5.000 de angajați vor fi concediați. Proprietarul Rosko Textil pleacă CITEȘTE ȘI Mai multe companii mari din zonele industriale Arad și Curtici își închid porțile sau mută liniile de producție în Ungaria ori Macedonia, peste 5.000 de angajați vor fi concediați. Proprietarul Rosko Textil pleacă

Transporturile publice funcționau, cu toate acestea, în mod normal, iar marile artere erau doar un pic mai blocate ca de obicei.

Numai aeroporturile erau afectate. Compania națională Aeroflot a hotărât încă de marți să anuleze aproximativ 70 de zboruri cu pelcarea sau sosirea pe Aeroportul moscovit Șeremetievo, pentru a evita un blocaj. Câteva zeci de zboruri ărezentau întârzieri miercuri.

”Un record de ninsori vechi de 20 de ani a fost bătut. În afară de asta, temperaturi extreme. Toate serviciile municipale lucrează în regim deplin. Fiți atenți pe drumuri și trotuare”, a declarat primarul Moscovei Serghei Sobianin, pe contul său de Twitter.

Posturile de televiziune ruse prezentau miercuri imagini cu utilaje de deszăpezit acționând în capitala rusă, unde serviciile muncipale sunt obișnuite să facă față unor asemenea ninsori.

viewscnt
Afla mai multe despre
moscova
ninsori