VIDEO Proteste în Serbia: Manifestanții antiguvernamentali au încercat să pătrundă cu forța în primăria Belgradului

VIDEO Proteste în Serbia: Manifestanții antiguvernamentali au încercat să pătrundă cu forța în primăria Belgradului
Profit.ro
Profit.ro
scris 25 dec 2023

Poliția din capitala Serbiei, Belgrad, a folosit gaze lacrimogene pentru a dispersa mulțimea care protesta față de presupuse fraude la alegerile generale de săptămâna trecută, relatează bbc.com.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Forțele de ordine au intervenit după ce o parte din mulțimea aflată în fața primăriei a spart geamuri și a încercat să intre cu forța înăuntru, arată news.ro.

Arestări în Austria cu privire la un presupus atentat vizând evenimente creștine. Poliția austriacă își consolidează controalele la biserici și târguri de Crăciun. Controale la intrarea la slujbă în Germania CITEȘTE ȘI Arestări în Austria cu privire la un presupus atentat vizând evenimente creștine. Poliția austriacă își consolidează controalele la biserici și târguri de Crăciun. Controale la intrarea la slujbă în Germania

Activiștii opoziției spun că poliția a folosit o forță excesivă.

Aceștia au precizat că guvernul a manipulat alegerile câștigate de partidul de guvernământ. Președintele Aleksandar Vucic spune că acuzațiile sunt "gunoaie și minciuni".

Coliderul Frontului Verde-Stânga, Radomir Lazovic, a declarat că ofițerii i-au bătut cu bastoane pe el și pe mai multe persoane.

Au avut loc proteste pașnice în fiecare seară de la alegerile naționale și locale de săptămâna trecută. Cele de duminică au fost primele care au devenit violente.

Vladimir Putin a confiscat activele celui mai mare dealer auto din Rusia CITEȘTE ȘI Vladimir Putin a confiscat activele celui mai mare dealer auto din Rusia

Susținătorii coaliției de opoziție Serbia împotriva violenței au încercat să pătrundă în primărie.

Srdjan Milivojevic și Vladimir Obradovic, doi lideri ai opoziției, au încercat să deschidă ușa clădirii. Poliția a folosit spray cu piper pentru a-i respinge pe protestatari.

Liderii opoziției suspectează că agenții provocatori au fost implicați în spargerea geamurilor, declanșând intervenția poliției.

Sofija Mandic, un avocat, le-a spus celor adunați că Vucic ar trebui "să predea puterea în mod pașnic". Guvernul "uzurpa" puterea, a adăugat ea.

Sarajevo este cel mai poluat oraș din lume. Autoritățile au invitat cetățenii să stea acasă CITEȘTE ȘI Sarajevo este cel mai poluat oraș din lume. Autoritățile au invitat cetățenii să stea acasă

Protestatarii spun că guvernul a adus cu autobuzul mii de oameni pentru a influența votul la alegerile pentru orașul Belgrad. Ei doresc ca scrutinul să fie repetat.

În urma votului, Partidul Progresist Sârb al lui Vucic a revenit la putere cu o majoritate în Parlament.

VIDEO POATE FI VĂZUT AICI ȘI AICI

viewscnt
Afla mai multe despre
serbia
proteste