VIDEO Șapte morți și 19 dispăruți, după ce un vas cu turiști s-a scufundat în Dunăre, la Budapesta

VIDEO Șapte morți și 19 dispăruți, după ce un vas cu turiști s-a scufundat în Dunăre, la Budapesta
Profit.ro
Profit.ro
scris 30 mai 2019

Șapte persoane au murit, iar alte 19 au fost date dispărute în urma unui naufragiu al unui vapor cu turiști sud-coreeni la bord, pe Dunăre, la Budapesta, iar presa ungară și Seulul evocă ipoteza unei coliziuni, relatează AFP.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale
Hanul din Moinești se întoarce din Cehia. Feng shui-ul lui Pallady în pericol CITEȘTE ȘI Hanul din Moinești se întoarce din Cehia. Feng shui-ul lui Pallady în pericol

Autoritățile din Coreea de Sud și Ungaria au anunțat moartea a șapte pasageri de la bordul vaporului, care efectua o ieșire pe Dunăre, un fluviu ce traversează capitala ungară, un oraș vizitat de turiști din întreaga lume, scrie News.ro.

Potrivit ministerului sud-coreean de Externe, 33 de cetățeni sud-coreeni se aflau la bord, 19 au fost dați dispăruți, iar șapte persoane au fost salvate.

Oamenii de afaceri spun că tichetele de vacanță acordate bugetarilor au scumpit vacanțele pe litoral și țin departe turiștii străini CITEȘTE ȘI Oamenii de afaceri spun că tichetele de vacanță acordate bugetarilor au scumpit vacanțele pe litoral și țin departe turiștii străini

”Șapte persoane au fost spitalizate într-o stare stabilă”, a precizat un purtător de cuvânt al serviciilor de salvare, Pal Gyorfi, într-o conferință de presă organizată la locul intervenției.

În ambarcațiune se aflau, de asemenea, membri ai echipajului ungar.

Mihaly Toth, un purtător de cuvânt al proprietarului vaporului, a declarat pentru agenția ungară de presă MTI că ambarcațiunea nu avea probleme tehnice.

”Era o vizită turistică de rutină”, a subliniat el.

”Nu știm nimic despre ceea ce s-a întâmplat. Autoritățile anchetează. Tot ceea ce știm este că s-a scufundat repede”, a adăugat Mihaly.

POSIBILĂ COLIZIUNE

Potrivit presei ungare, vaporul, de 26 de metri lungime, s-a scufundat după ce a intrat în coliziune cu altă ambarcațiune, în apropierea Parlamentului din Budapesta.

Seulul a evocat de asemenea o coliziune cu un vapor de croazieră. Cauzele accidentului nu au fost comentate de vreo sursă oficială ungară.

Un martor ocular a declarat pentru site-ul de știri Index.hu că vaporul, cu o capacitate totatlă de 60 de pasageri, a fost lovit în partea din spate de un vapor de croazieră de talie mare.

Din cauza unei ploi torențiale miercuri și la începutul lui mai, un curent puternic se înregistrează pe Dunăre, complicând sarcina salvatorilor și preconizând un bilanț mai mare. Temperatura apei este de 10-15 grade Celsius, potrivit presei locale.

Căutări au continuat în noaptea de miercuri spre joi, iar scafandrii interveneau într-o vastă porțiune a fluviului, a anunțat Pal Gyorfi.

După mai multe ore de căutare, epava a fost localizată în apropiere de podul Margareta, potrivit postului ungar de televiziune M1.

Accidentul a avut loc miercuri, către ora locală 22.00 (23.00, ora României), între Podul cu Lanțuri, cel mai celebru din Budapesta, și Podul Margareta, care leagă vechiul oraș Buda de districtul Pesta.

Este vorba despre un sector în care au loc excursii fluviale turistice, în care atracția principală este monumentalul Parlament al Ungariei, iluminat noaptea, a cărui siluetă se ridică pe malul de est al Dunării.

Accesul pe Dunăre în zonă a fost blocat de autorități, potrivit televiziunii, care difuza imagini cu vehicule de salvare în cursul intervenției.

Președintele sud-coreean Monn Jae-in a cerut ”să fie desfășurate toate resursele disponibile” în ajutorul compatrioților săi.

Un secretar de stat ungar de la Ministerul Sănătății, Ildiko Horvath, s-a dus la fața locului și a prezentat ”condoleanțe” familiilor victmelor.

Personal de la Ambasada Coreei de Sud a fost de asemenea prezent, pentru a asista salvatorii.

viewscnt
Afla mai multe despre
dunare
naufragiu pe dunare