VIDEO Vladimir Putin își începe oficial al patrulea mandat de președinte

VIDEO Vladimir Putin își începe oficial al patrulea mandat de președinte
Profit.ro
Profit.ro
scris 7 mai 2018

Vladimir Putin va fii învestit luni în funcție pentru al patrulea mandat de președinte al Rusiei, după ce a câștigat alegerile din martie, scrie BBC.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Ceremonia de învestire de la Kremlin va fi, cel mai probabil, mai puțin fastuoasă ca în 2012,  iar Putin este așteptat să se întâlnească doar cu voluntari care au participat în campania sa, scrie AFP.

El se află la putere de 18 ani, ca președinte sau prim-ministru iar oponenții săi au comparat mandatele sale cu domnia unui țar sau împărat, scrie News.ro.

Sâmbătă au avut loc proteste în toată țara față de stilul autocratic al lui Putin de a conduce Rusia. Peste 1.600 de persoane au fost reținute în 26 de orașe, peste 700 de oameni fiind arestați doar la Moscova, conform site-ului de monitorizare a protestelor OVD Info.

Viitorii pensionari români au acumulat în conturile private aproape 10 miliarde de euro CITEȘTE ȘI Viitorii pensionari români au acumulat în conturile private aproape 10 miliarde de euro

Echipa lu Alexei i Navalny, liderul opoziției căruia i-a fost interzis să candideze împotriva  lui Putin, a organizat 90 de proteste în țară pe care le-a numit „El nu este țarul nostru”, făcând referire la Putin, care a fost ales pentru prima oară președinte în 2000 și este deja cel mai longeviv lider al Rusiei de la Stalin până în prezent.

Putin a câștigat din nou alegerile în 2004 pentru ca apoi să se retragă în 2008 în funcția de prim-ministru, perioadă în care protejatul său, Dmitry Medvedev, a ocupat funcția de președinte, deoarece este ilegal ca un președinte să aibă mai mult de două mandate consecutive.

Putin a câșigat alegerile de anul acesta cu peste 76% din voturi, cel mai bun rezultat al său din istorie, dar au fost raportatate numeroase nereguli de către observatorii internaționali.

viewscnt
Afla mai multe despre
vladimir putin
rusia