VIDEO Vorbe dulci și vodcă, cadoul președintelui Vladimir Putin de ziua lui Silvio Berlusconi

VIDEO Vorbe dulci și vodcă, cadoul președintelui Vladimir Putin de ziua lui Silvio Berlusconi
Profit.ro
Profit.ro
scris 19 oct 2022

Fostul prim-ministru italian Silvio Berlusconi a declarat că a reluat legăturile cu președintele rus Vladimir Putin, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Berlusconi se lăuda adesea cu prietenia cultivată cu liderul de la Kremlin până la invadarea Ucrainei de către Rusia și a stârnit scandal luna trecută când a declarat că "Putin a fost împins să invadeze Ucraina de către poporul rus pentru a înlocui cu oameni cumsecade guvernul lui Zelenski". A rectificat ulterior, precizând că a fost vorba doar de o referire la ce povestesc unii, scrie Agerpres.

EXCLUSIV Frații Ștefan de la Autonom cumpără acțiuni în cel mai mare lanț de servicii medicale veterinare din București. Planuri de extindere, inclusiv prin achiziții CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Frații Ștefan de la Autonom cumpără acțiuni în cel mai mare lanț de servicii medicale veterinare din București. Planuri de extindere, inclusiv prin achiziții

"Am reluat un pic legătură cu Putin, destul de mult, în sensul că de ziua mea mi-a trimis 20 de sticle de vodcă și o scrisoare foarte dulce", le-a spus Berlusconi parlamentarilor săi din Camera Deputaților, conform agenției de știri LaPresse.

"I-am răspuns cu niște sticle de Lambrusco (vin) și o scrisoare la fel de dulce", a adăugat Berlusconi, care pe 29 septembrie a împlinit 86 de ani.

El a adăugat că este extrem de îngrijorat de situația din Ucraina, dar că nu își poate exprima adevărata părere pentru că "dacă va ajunge în presă, va fi un dezastru".

În prezent, Silvio Berlusconi negociază posturi de miniștri în guvernul ce urmează să fie validat după alegerile din 25 septembrie. Scrutinul a adus victoria alianței de dreapta condusă de Giorgia Meloni, care urmează să fie numită prim-ministru săptămâna viitoare.

Un purtător de cuvânt al partidului său a negat că Silvio Berlusconi a reluat contactele cu președintele Rusiei, spunând că acesta le-a spus parlamentarilor săi "o poveste veche, care se referă la un episod care a avut loc cu mulți ani în urmă".

Ulterior, Forza Italia a emis un comunicat în care afirmă că poziția liderului Silvio Berlusconi și a partidului în ceea ce privește războiul din Ucraina este "în conformitate cu poziția Europei și a Statelor Unite" și că "nu există și nu a existat niciodată loc pentru ambiguitate".

Relațiile dintre coaliția de dreapta a Italiei și Moscova sunt urmărite îndeaproape. Matteo Salvini, liderul Ligii, formațiune politică anti-imigranți, îl lăuda des pe Vladimir Putin și obișnuia să poarte un tricou pe care era imprimat chipul liderului rus.

Marți, noul președinte al Camerei Deputaților, Lorenzo Fontana, un politician al Ligii, a avertizat într-un interviu la televiziunea de stat despre consecințele sancțiunilor împotriva Rusiei.

"Ar putea deveni un bumerang și ne vom găsi în mare dificultate", a declarat politicianul italian pentru talk-show-ul Porta a Porta. 

viewscnt
Afla mai multe despre
silvio berlusconi
vladimir putin