VIDEO Zelenski denunță într-o înregistrare video ”promisiuni” nerespectate de către Occident

VIDEO Zelenski denunță într-o înregistrare video ”promisiuni” nerespectate de către Occident
Profit.ro
Profit.ro
scris 8 mar 2022

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski denunță, într-o înregistrare video, ”promisiun” pe care Occidentul le-a făcut Ucrainei de a o apăra de atacuri ruse și pe care nu le-a respectat.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

”Au trecut 13 zile de când auzim numai promisiuni. 13 zile în care ni se spune că vom fi ajutați în spațiul aerian, că vor fi avioane, că nu se vor livra”, declară el în această înregistrare video publicată pe Telegram.

Ce costuri presupun investițiile în acțiuni din SUA ca Tesla sau Apple, din România? Atenție la alegerea brokerului: comision zero nu înseamnă gratis! CITEȘTE ȘI Ce costuri presupun investițiile în acțiuni din SUA ca Tesla sau Apple, din România? Atenție la alegerea brokerului: comision zero nu înseamnă gratis!

”Însă responsabilitatea pentru asta le revine și celor care nu au fosta capabili să ia o decizie, în Occident, de 13 zile. Celor care nu au securizat spațiul aerian ucrainean împotriva asasinilor ruși”, denunță Zelenski.

Șeful statului ucrainean vorbește în această înregistrare video despre criza umanitară din Ucraina, în urma invaziei ruse, scrie News.ro.

”Umanitatea, care trebuie să prevaleze în capitalele mondiale, trebuie să învingă frica”, pledează el.

Zelenski cere sus și tare Occidentului să implementeze o zonă de excludere aeriană în spațiul aeran al Ucrainei.

Însă această cerere a fost exclusă - în mod categoric - atât de către Statele Unite, cât și de către NATO.

7 zile, 7 nopți și 7 experiențe de trăit în Malta, Insula Mierii CITEȘTE ȘI 7 zile, 7 nopți și 7 experiențe de trăit în Malta, Insula Mierii

Președintele rus Vladimirt Putin a avertizat sâmbătă că va considera instituirea uneiastfel de zone de interdicție aeriană ”drept o participare la conflictul armat”.

Pe teren, forțe ruse continuă să se desfășoare în jurul orașelor sau să le bombardeze în a 13-a zi a invaziei ruse, pe care Moscova o prezintă drept o ”operațiune militară specială”.

Cel puțin 21 de persoane au fost ucise luni, în atacuri aeriene ruse la Sumî, în apropiere de frontiera cu Rusia, a anuțnat marți parchetul regional ucrainean.

viewscnt
Afla mai multe despre
zelenski
ucraina