Vladimir Putin, în primul său discurs de campanie electorală: Nu ne vom vinde suveranitatea pentru niște cârnați

Vladimir Putin, în primul său discurs de campanie electorală: Nu ne vom vinde suveranitatea pentru niște cârnați
Profit.ro
Profit.ro
scris 18 dec 2023

Președintele rus Vladimir Putin a promis să facă din Rusia o "putere suverană", într-un discurs adresat partidului de guvernământ, Rusia Unită, acesta fiind în mod evident primul său discurs electoral înaintea alegerilor prezidențiale din martie 2024. Având ca și asigurată realegerea pentru un al cincilea mandat de președinte, Putin se folosește de campanie pentru a-și înăspri discursul propagandistic împotriva Occidentului, justificând astfel în ochii populației agresiunea neprovocată din Ucraina.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității - Ediția a IV-a; parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

"Rusia va fi o putere suverană și autosuficientă, în caz contrar nu va mai exista deloc", a avertizat Putin în fața membrilor de rang înalt ai partidului Rusia Unită, care s-au reunit la un congres pentru a-i susține candidatura."Rusia nu poate, cum fac unele țări, să renunțe la suveranitate în schimbul câtorva cârnați și să devină satelitul cuiva", a spus el, într-o aparentă referire la Ucraina, scrie News.ro.

VIDEO Brandul chinezesc MG, în România. Cât costă modelul MG 4, care se bate cu Dacia Spring în Europa CITEȘTE ȘI VIDEO Brandul chinezesc MG, în România. Cât costă modelul MG 4, care se bate cu Dacia Spring în Europa

Acuzând Occidentul că încearcă să "prăbușească economia și sfera socială a Rusiei", el a făcut apel la "forțele patriotice" ale țării să își unească puterile în fața "sarcinilor istorice" cu care se confruntă Moscova.

"Împreună cu tot poporul rus, să apărăm suveranitatea, libertatea și securitatea Rusiei, tot ceea ce ne este drag, istoria noastră, cultura noastră, valorile și tradițiile noastre", a îndemnat el, citat de agențiile ruse de presă.

"Noi înșine ne vom determina și ne vom crea propriul viitor. Aceasta este viziunea globală a statului suveran, baza pentru o consolidare civilă autentică și pentru a lucra împreună", a punctat el.

Putin, în vârstă de 71 de ani, care se află la putere fie ca președinte, fie ca prim-ministru de peste două decenii, a anunțat că va candida pentru un nou mandat de șase ani în martie anul viitor, dar nu va candida din partea partidului de guvernământ Rusia Unită, chiar dacă are sprijinul total al acestuia, ci va candida independent.

Congresul partidului Rusia Unită s-a încheiat duminică prin aprobarea, cu unanimitate, a susținerii candidaturii lui Vladimir Putin la președinție. Șeful partidului Rusia Unită este Dmitri Medvedev, fostul premier și președinte al Rusiei cu care Putin a făcut schimb de funcții la un moment dat, cât să poată schimba Constituția și să nu mai aibă limită la mandatele prezidențiale. În prezent, Medvedev este vicepreședintele Consiliului rus de Securitate și una dintre cele mai radicale voci propagandistice ale Kremlinului.

"Partidul nostru trebuie să abordeze campania prezidențială absolut pregătit și consolidat. Trebuie să-i mobilizăm pe toți activiștii, pe toți susținătorii pentru a preveni orice perturbări în cursul campaniei electorale, pentru a suprima orice încercări de a influența campania din exterior sau de a organiza provocări, de a răspândi informații false, dăunătoare sau de a perturba ordinea publică", a declarat el la congresul Rusiei Unite. "Victoria președintelui, Vladimir Vladimirovici Putin, în calitate de candidat al nostru, trebuie să fie absolut legitimă, legală și absolut incontestabilă", a subliniat Medvedev, sugerând că vocile critice vor fi înăbușite.

Germania nu mai subvenționează achizițiile de vehicule electrice CITEȘTE ȘI Germania nu mai subvenționează achizițiile de vehicule electrice

De altfel, semnalul în acest sens fusese dat deja de Putin în discursul său, în care a reafirmat că scenariile unor revoluții colorate sponsorizate de Occident - o nouă aluzie la Ucraina - nu vor fi tolerate.

Putin și-a reluat acuzațiile că elitele occidentale au sperat să dărâme economia rusă, sfera socială, precum și sistemul politic și de stat rusesc. "Ei au crezut și cred că vor putea să semene tulburări interne în țara noastră. Metodele unei astfel de destabilizări sunt binecunoscute și au fost încercate de multe ori de către elitele occidentale în multe părți ale lumii în timpul așa-numitelor "lovituri de stat colorate". Astfel de rețete nu au funcționat și, sunt sigur, nu vor funcționa nici în relația cu Rusia", a declarat Vladimir Putin. El a adăugat că "încercările de a perturba armonia interetnică, inter-religioasă și civilă sunt o trădare și o crimă împotriva Rusiei".

"Poporul Rusiei este cel care a fost și va fi singura sursă de putere. Îi vom proteja dreptul suveran de a-și alege viitorul de orice ingerință externă", a subliniat președintele. "Statul rus va fi suveran și, prin urmare, cu adevărat popular", a conchis liderul de la Kremlin.

viewscnt
Afla mai multe despre
vladimir putin
rusia