Zelenski le cere ucrainenilor să continue rezistența și să lupte: Oamenii noștri, ucrainenii noștri nu se retrag, nu dau înapoi, nu opresc rezistența

Zelenski le cere ucrainenilor să continue rezistența și să lupte: Oamenii noștri, ucrainenii noștri nu se retrag, nu dau înapoi, nu opresc rezistența
Profit.ro
Profit.ro
scris 6 mar 2022

Președintele ucrainean, Volodimir Zelenski, s-a adresat din nou cetățenilor, într-un mesaj postat pe Facebook, în care le cere să continue rezistența și să lupte, ori de câte ori au oportunitatea. Zelenski vorbește despre ocupația ”temporară” a unor orașe și le cere oamenilor să nu se lase înfrânți si să iasă în ofensivă.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei

Mesajul postat, sâmbătă seară, pe Facebook, se adresează ”poporului liber”. 

Președintele a apreciat ”fiecare soldat din linia de apărare, fiecare doctor care salvează vieți, fiecare pompier care stinge incendii, fiecare antreprenor care continuă să muncească, zeci și zeci de alți profesioniști, milioane de oameni care au devenit un întreg, programatori care s-au alăturat trupelor de informații, fiecare om care s-a alăturat bătăliei, fiecare învățătoare care nu a abandonat copiii, polițiștii, funcționarii publici”, scrie News.ro.

”Cu toții am rezistat loviturii împreună. Ne vom reconstrui țara împreună. De unde ne vine încrederea? Nu sunt doar cuvinte, nu este doar credință, este realitatea noastră. O realitate necondiționată, alimentată de energia poporului nostru”, a transmis Zelenski. 

Președintele s-a referit la ”Ucraina pe care o știm, o iubim, o protejăm și pe care nu o vom ceda niciunui inamic”. 

”Este eroism pur să protestezi când orașul tău este ocupat, chiar dacă temporar. Când nu ai armă, dar primești focuri de pușcă și nu fugi, când blindatele se îndreaptă către tine, dar nu te dai deoparte, de-asta ocupația este temporară”, a mai afirmat președintele. 

”Oamenii noștri, ucrainenii noștri nu se retrag, nu dau înapoi, nu opresc rezistența. Le strigă invadatorilor - Plecați acasă”, a adăugat el. 

El a transmis un mesaj direct și cetățenilor din orașele ocupate de armata rusă: ”Mergeți în ofensivă! Trebuie să ieșiți afară, trebuie să luptați de fiecare dată când apare oportunitatea. Trebuie să ieșiți afară și să scoateți răul din orașele voastre. Luptați pentru drepturile voastre, pentru libertatea voastră”. 

 

viewscnt
Afla mai multe despre
razboi ucraina
invazie rusia
vlodomir zelenski