PROFIT NEWS TV Suferința unora, oportunitatea altora. Președintele PIAROM: Vor căuta să folosească această șansă pentru a spori cantitățile livrate. Guvernul ar trebui să fie foarte atent în domeniul acesta

PROFIT NEWS TV Suferința unora, oportunitatea altora. Președintele PIAROM: Vor căuta să folosească această șansă pentru a spori cantitățile livrate. Guvernul ar trebui să fie foarte atent în domeniul acesta
scris 1 mar 2022

Una dintre marile preocupări actuale la nivel european este reducerea exporturilor de cereale din Ucraina către țările din Orient, pe fondul conflictului militar izbucnit în urmă cu mai puțin de o săptămână. Pentru România însă ar putea reprezenta o mare oportunitate.

„Probabil că cei care deja sunt activi în exportul de cereale vor căuta să folosească această șansă pentru a spori cantitățile livrate. Pe de altă parte, și Guvernul ar trebui să fie foarte atent în domeniul acesta și să considere agricultura și industria alimentară o prioritate de maximă importanță pentru anul 2022, atât pentru piața internă, cât și pentru posibilitățile suplimentare de export”, a spus, Cristian Pârvan, Președintele PIAROM, la PROFIT NEWS TV. 

Urmărește-ne și pe Google News

Războiul Rusia-Ucraina va crea într-adevăr și oportunități, dar va duce și la pierderi majore pentru economiile țărilor care depind într-o măsură mai mare sau mai mică de importul sau exportul celor două părți implicate în conflictul militar.

Evenimente

14 noiembrie - Maratonul Agriculturii
20 noiembrie - Eveniment News.ro Orașul meu
28 noiembrie - Profit Financial.forum

„Companiile vor căuta soluții ca, dincolo de marile perturbări financiare, să-și continue afacerile astfel încât să-și reducă pierderile. Pentru că pierderi incontestabil vor fi. Toate aceste sancțiuni vor afecta diferit fiecare țară în parte, în funcție de reziliența fiecăreia. Într-un fel se va resimți în SUA, în alt fel în Franța și altfel în România. Deci fiecare țară care se aliniază la această hotărâre și o respectă trebuie să-și găsească resursele interne pentru a compensa efectele negative pe care nu are cum să le ocolească, pentru că sancțiunile lovesc puternic în cel vizat, dar destabilizează parțial și toate economiile prinse în lanțul economic mondial”, continuă acesta, adăugând că trebuie folosite pârghiile locale, care sunt mai puțin afectate de legăturile economice internaționale. 

EXCLUSIV PROFIT NEWS TV Ministrul Transporturilor anunță - M-am întâlnit cu Iohannis. Schimb Legea achizițiilor publice CITEȘTE ȘI EXCLUSIV PROFIT NEWS TV Ministrul Transporturilor anunță - M-am întâlnit cu Iohannis. Schimb Legea achizițiilor publice

Uniunea Europeană, alături de SUA și alte țări au impus sancțiuni majore Rusiei pentru atacul asupra Ucrainei, de la închiderea spațiului aerian pentru avioanele rusești și până la excluderea băncilor din platforma SWIFT, care permite tranzacții interbancare. 

Ursula von der Leyen, șefa Comisiei Europene, a anunțat că mai multe bănci din Rusia vor fi excluse din platforma SWIFT, ceea ce "va bloca efectiv exporturile și importurile Rusiei". Noi sancțiuni vor viza și banca centrală a Rusiei, pentru a nu-i permite acesteia lichidarea activelor, a spus aceasta. Măsurile, pregătite în coordonare cu SUA, Franța, Germania, Italia, Canada și Marea Britanie, vor fi propuse liderilor statelor UE. În cursul zilei de sâmbătă, mai multe state care se opuneau sancționării Rusiei cu restricționarea accesului la platforma SWIFT au fost convinse să-și schimbe poziția, ultima fiind Germania, care a susținut măsuri țintite și nu o excludere totală a Rusiei din SWIFT.

Statele Unite au interzis luni - cu efect imediat - orice tranzacție cu Banca Centrală rusă, o sancțiune de o duritate fără precedent, impusă în coordonare cu numeroși aliați ai Washingtonului, din cauza invaziei Ucranei de către Rusia, anunță Departamentul american al Trezoreriei. 

viewscnt
Afla mai multe despre
razboi rusia-ucraina
sanctiuni rusia
export rusia