Spotify lansează, în beta, o funcție de creare a listelor de melodii cu ajutorul AI-ului

Spotify lansează, în beta, o funcție de creare a listelor de melodii cu ajutorul AI-ului
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 8 apr 2024

După mai multe luni de teste interne, Spotify a lansat un instrument de inteligență artificială care poate ajuta utilizatorii să creeze și să îmbunătățească playlist-urile.

Noua facilitate, numită AI Playlist, permite utilizatorilor să creeze liste de melodii pe baza comenzilor scrise, la fel cum cum sunt cele folosite în cazul unor chatboți precum ChatGPT sau Gemini.

Urmărește-ne și pe Google News

Comenzile pot avea în vedere atât criterii specifice, precum genul sau decada, cât și cerințe speciale precum „melodii pe care le pot cânta pisicii” sau „ritmuri pentru lupta cu zombi” - sunt două dintre exemplele date chiar de Spotify.

Evenimente
24 octombrie - IMM-urile, oxigen pentru România
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii
Spotify pregătește noi abonamente și scumpiri CITEȘTE ȘI Spotify pregătește noi abonamente și scumpiri

AI-ul înțelege atunci când utilizatorul face referințe la diverse lucruri, precum orașe, activități, filme sau culori, care pot fi folosite inclusiv în mod complementar.

În proces, alături de AI, Spotify implică și informațiile pe care le are deja despre preferințele utilizatorilor, pentru ca listele generate fie cât mai apropiate gusturilor personale.

O listă de melodii astfel creată, poate, apoi, să fie modificată tot cu ajutorul AI-ului. De exemplu, utilizatorul poate cere ca melodiile care compun o listă să fie ceva mai vioaie sau, din contră, mai lente.

Noua facilitate poate fi apelată apăsând butonul „+” din colțul dreapta sus al bibliotecii personale de melodii. Din meniul care de deschide, trebuie aleasă opțiunea AI Playlist.

Pentru început, funcționalitatea este disponibilă în stadiu beta doar în Marea Britanie și Australia, dar va putea fi folosită și în alte regiuni pe parcursul următoarelor luni.

viewscnt
Afla mai multe despre
spotify
muzică
playlist
inteligență artificială