Spotify testează propriul sistem de plăți pentru iPhone

Spotify testează propriul sistem de plăți pentru iPhone
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 25 ian 2024

Cu mai puțin de două luni înainte de intrarea în vigoare a noilor reglementări europene pentru piețele digitale, Spotify a început să testeze un sistem propriu de plăți, care ar urma să le permită utilizatorilor să facă plăți direct din aplicația mobilă.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie. Parteneri: Garanti BBVA, Gomag.

Din 7 martie, când va intra în vigoare noua Lege pentru Piețe Digitale pe teritoriul Uniunii Europene, marile companii de tehnologie vor trebui să respecte reguli antitrust mai stricte.

Printre acestea, se numără și acomodarea serviciilor terțe de plată de către Apple și Google în cadrul propriilor ecosisteme.

Netflix nu vrea să audă de Vision Pro CITEȘTE ȘI Netflix nu vrea să audă de Vision Pro

Încurajată de aceste schimbări, Spotify, a început să testeze un sistem propriu de plăți și a publicat online un scurt teaser pentru a arăta cum se va schimba experiența utilizatorilor din acest punct de vedere.

Prin intermediul acestuia, utilizatorii vor putea să achite un abonament sau să cumpere conținut, precum cărțile electronice disponibile în anumite regiuni.

Spotify este una dintre companiile care nu includea tranzacții în cadrul aplicațiilor, pentru a evita să plătească 30% comision către Apple.

Rămâne de văzut cum vor decurge planurile Spotify și ale altora, în condițiile în care Apple a anunțat că va opri 27% din tranzacțiile realizate cu sistemele terțe de plată și dacă autoritățile europene vor accepta această nouă situație.

viewscnt
Afla mai multe despre
spotify
iphone
apple
plăți