ULTIMA ORĂ Netflix introduce taxa de partajare a conturilor în România

ULTIMA ORĂ Netflix introduce taxa de partajare a conturilor în România
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 23 mai 2023

Românii care partajează contul de Netflix cu alte persoane vor trebui să plătească o taxă lunară de 3 euro pe lună pentru fiecare utilizator suplimentar.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie. Parteneri: Garanti BBVA, Gomag.

Netflix a început să trimită notificări utilizatorilor din România prin care îi anunță pe aceștia că intră în vigoare așa-numită taxă de account sharing.

În România, această taxă va fi de 3 euro pe lună pentru fiecare utilizator suplimentar. Practic, posesorul unui cont la care oferă acces altor trei persoane care nu locuiesc la aceeași adresă trebuie să plătească 9 euro în plus pe lună.

Netflix reduce cheltuielile CITEȘTE ȘI Netflix reduce cheltuielile

3 euro pe lună este taxa lunară completă pentru alte servicii, precum Amazon Prime Video sau HBO Max. Alte servicii, precum SkyShowtime, sunt chiar mai ieftine decât taxa lunară pentru un singur utilizator suplimentar introdusă de Netflix.

După o primă fază în care taxa de partajare a fost implementată într-un număr redus de țări, Netflix extinde acum aplicarea acesteia la nivelul unui număr mai mare de țări.

Efectele negative ale acestei măsuri au început deja să se vadă. De exemplu, în primul trimestru al anului se estimează că peste 1 milion de conturi au fost dezactivate în Spania după introducerea taxei.

FOTO Ciolacu s-a dus pe Muntele Athos CITEȘTE ȘI FOTO Ciolacu s-a dus pe Muntele Athos

Compania americană încearcă în acest fel să-și crească veniturile, după ce, în anii trecuți, beneficia de creșterea în popularitate tocmai prin partajarea conturilor.

Update: Netflix infirmă informația conform căreia ar fi pierdut 1 milion de abonați în Spania.

viewscnt
Afla mai multe despre
netflix
taxa
streaming