Florin Cîțu, despre creșterea prețurilor la energie: Ne uităm acum la o soluție de compensare a unei părți din factură

Florin Cîțu, despre creșterea prețurilor la energie: Ne uităm acum la o soluție de compensare a unei părți din factură
Profit.ro
Profit.ro
scris 27 aug 2021

Premierul Florin Cîțu a afirmat că autoritățile iau în calcul o soluție de compensare a unei părți din factura la energie pentru mai multe gospodării din România, urmând a se stabili dacă această compensare se va referi la nivelul de venit sau la consumul mediu pe factură. El a menționat că această decizie va fi luată pentru că prețurile la energie ar putea avea un impact mare la iarnă pentru populație.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie. Parteneri: Garanti BBVA, Gomag.

Florin Cîțu a fost întrebat, într-o conferință de presă susținută la Constanța, dacă va avea o întâlnire cu ANRE pe tema prețurilor crescute la energie, scrie News.ro.

Transformarea digitală, răspunsul industriei asigurărilor la provocările pandemiei. Emiterea și plata online a polițelor au crescut exponențial CITEȘTE ȘI Transformarea digitală, răspunsul industriei asigurărilor la provocările pandemiei. Emiterea și plata online a polițelor au crescut exponențial

"Am avut o întâlnire, vom avea încă una săptămâna viitoare, nu doar cu ANRE, am avut cu ANRE, cu ANCOM, cu Transelectrica și Consiliul Concurenței. Avem deja două soluții pe care le-am prezentat. În sesiunea precendentă am aprobat prin Guvern proiectul de lege pentru legea consumatorului vulnerabil.Legea consumatorului vulnerabil, așa cum este acum în Parlament la Camera Deputaților, intra în vigoare în octombrie 2022. Am să trimit un amendament la începutul sesiunii, deja l-am notificat pe domnul președinte al Camerei Deputaților, Ludovic Orban, că vom trimite amendamente la acest proiect de lege prin care vom aduce mai devreme data de intrare în vigoare, la 1 ianuarie 2022. Deci, pentru consumatorul vulnerabil o rezolvăm așa”, a afirmat Florin Cîțu.

El a menționat că autoritățile iau în calcul și o soluție de compensare a unei părți din factura la energie pentru mai multe gospodării.

Transilvania Residence: un proiect imobiliar exclusivist în Brașov CITEȘTE ȘI Transilvania Residence: un proiect imobiliar exclusivist în Brașov

"Dar e adevărat că aceste prețuri s-ar putea să aibă un impact mare la iarnă pentru mai multe gospodării și ne uităm acum la o soluție de compensare a unei părți din factura la energie pentru mai multe gospodării din România, în acest moment ne uităm până unde mergem cu această compensare, până la cel nivel de venit sau consum mediu pe factură. Acum ne uităm la cele două variante”, a transmis premierul.

Florin Cîțu a precizat că prețurile la energie sunt date de piață, iar acestea au crescut peste tot în Europa.

RDF Arad a realizat investiții de 5.7 milioane euro în soluții de depozitare, tehnologie și utilaje și vizează să achiziționeze companii cu domenii de activitate conexe CITEȘTE ȘI RDF Arad a realizat investiții de 5.7 milioane euro în soluții de depozitare, tehnologie și utilaje și vizează să achiziționeze companii cu domenii de activitate conexe

"Prețurile la energie sunt date de piață. România este importator net de energie, din păcate, și asta arată clar că avem nevoie de o capacitate mai mare de producție a energiei. Avem deja un contract pentru două reactoare noi la Cernavodă, 3 și 4, dar asta îmi arată mie că politica noastră sau de a trece la energie verde care înseamnă va trebui să reducem sursele de energie poluantă, va avea o viteză mai mică decât o cer alții. Este important să ne păstrăm capacitatea de producție altfel vom importa din ce în ce mai multă energie. Anul acesta prețul la energie vine și din afară, el a crescut peste tot în Europa”, a explicat primul ministru.

viewscnt
Afla mai multe despre
florin cîțu
energie