​Doar 12% din filmele difuzate de Netflix în Statele Unite sunt disponibile în România

​Doar 12% din filmele difuzate de Netflix în Statele Unite sunt disponibile în România
scris 9 ian 2016

Comparativ cu Statele Unite, care bineînțeles că beneficiază de cel mai bogat conținut, pe Netflix România sunt disponibile doar 12% din filme.

Netflix America deține, în acest moment, drepturi de difuzare pentru 4.593 de filme și 1.157 de seriale. Comparativ, Netflix România are doar 554 de filme, respectiv 202 seriale. În procente, asta înseamnă cu românii au la dispoziție numai 12,06% din filmele și 17,46% din serialele pe care le pot vedea americanii. Prețul abonamentului este același.

Pentru că negocierile pe drepturile de difuzare se fac în funcție de regiuni geografice, conținutul disponibil în România este aproximativ similar celui din Slovacia, Cehia, Croația, Moldova, Ungaria sau Bulgaria. Cantitativ, țările care se apropie cel mai mult de Statele Unite sunt Samoa Americană, Puerto Rico, Martinica, Guadelupa și Guiana Franceză.

Cu toate astea, nici americanii nu au acces la întreg conținutul Netflix. Hățișul drepturilor de difuzare face ca anumite filme și seriale să nu fie disponibile în Statele Unite, dar să poată fi văzute în alte țări, chiar dacă America beneficiază de cea mai bogată librărie de conținut. Un exemplu pe care l-am constatat de când Netflix este disponibil în România: serialul Stargate Atlantis este disponibil în Germania, în timp ce în Statele Unite (și în România) nu este disponibil niciun serial din franciza Stargate.

Nici măcar conținutul original Netflix nu este disponibil în toate țările. De exemplu, în România nu poate fi văzut serialul House of Cards.

Țara care are disponibil cel mai puțin conținut pe Netflix este Maroc. Aici sunt disponibile 118 filme și 39 seriale. Adică aproximativ 3% din conținutul disponibil în America.

Lista completă a filmelor disponibile pe Netflix România.

Lista completă a serialelor disponibile pe Netflix România.

Cifrele sunt furnizate de site-ul finder.com, care compilează datele din toate țările în care este disponibil Netflix (și alte servicii VOD).

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
netflix
netflix romania
filme
seriale