Lansarea EVOTE în România

Parteneri Profit.ro
Parteneri Profit.ro
scris 16 mai 2019

Aplicația EVOTE, lansată în data de 13 mai 2019, la București, este un sistem de votare în timp real, în cadrul Adunărilor Generale ale Acționarilor.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Atribute EVOTE

-Vot printr-un singur click

-Transmitere AGA prin flux live audio-video cu traducere simultană

-Condiții sporite de cvorum prin facilitarea participării la AGA

-Gestionare eficientă a timpului de desfășurare AGA

– Calculul automat și afișarea rezultatelor imediat după timpul alocat votului

-Vot confidențial

– Optimizarea costurilor în beneficiul acționarilor

– Vizualizare puncta de pe ordinea de zi

– Vizualizare materiale suport

– Cvorum afișat permanent

– Adresare de întrebări on-line

– Consemnare puncta de vedere în procesul verbal al ședinței

Prezent la eveniment, Anton Anton, ministrul energiei, a declarat: “Acest software românesc pe care producătorii se laudă că l-au validat – și sunt convins că  l-au validat – vine și simplifică lucrurile deodată. (…) Cred că EVOTE este o soluție foarte bună pentru companii și acesta este și motivul pentru care eu am încredere în acest produs. Sper ca toate companiile din domeniul energiei să se uite cu seriozitate la acest software și acolo unde cred ei că le va fi de folos să-l și achiziționeze. Nu în ultimul rând, am venit la această lansare pentru că aplicația este 100% românească și cred în producțiile românești, mai ales de software și nu numai”.

Lansarea EVOTE în România

Directorul general al BVB, Adrian Tănase, spune că: “Această tehnologie ajută, în special, investitorii și nu companiile. Știm că principala problemă a pieței noastre de capital este participarea extrem de redusă a investitorilor din România la piața de capital. Sunt multe lucruri de făcut și cred că  tehnologia poate îmbunătăți acest proces. Ne dorim să aducem cat mai multă tehnologie în zona reglementată a pieței de capital. EVOTE vine să rezolve una din problemele pieței de capital și anume votul în Adunările Generale ale Acționarilor și din primul minut de  când am auzit despre această inițiativă am susținut-o. Bursa va încuraja companiile să folosească astfel de tehnologii”.   

Lansarea EVOTE în România

Mihai Chișu, reprezentantul EVOTE, a declarat: “Ne-am gândit la această aplicație atunci când am dorit să aducem în anul 2019 modul de desfășurare a Adunărilor Generale ale Acționarilor. Era un eveniment care a fost lăsat în urmă, tehnologia aproape că nu a pătruns deloc în modul de desfășurare a AGA. Dorim să aducem utilitate printr-o astfel de aplicație atât pentru acționari, cât și pentru companii, creând  o mai bună legătură între aceste două entități. Toate atributele EVOTE vor genera lichiditate, un ingredient esențial pentru companii și mai ales pentru creșterea valorilor pe bursă”.   

Lansarea EVOTE în România

Mai multe amănunte și noutățile acestei initiative le puteți găsi la: www.evote.ro/

viewscnt
Afla mai multe despre
evote
adunarea generala a actionarilor