Un disc cu primele fragmente ale trupei The Beatles, estimat la 10.000 de lire sterline, scos la licitație

Un disc cu primele fragmente ale trupei The Beatles, estimat la 10.000 de lire sterline, scos la licitație
Profit.ro
Profit.ro
scris 26 feb 2016

Un disc unic al trupei The Beatles, care cuprinde primele fragmente muzicale înregistrate de celebra formație britanică originară din Liverpool, estimat la 10.000 de lire sterline (12.700 de euro), va fi pus în vânzare la o licitație organizată de casa Omega Auctions, informează lefigaro.fr.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie. Parteneri: Garanti BBVA, Gomag.

Licitația va fi organizată pe 22 martie, în Warrington, un oraș din nord-vestul Angliei. Înregistrarea l-a convins pe George Martin să devină producătorul trupei The Beatles, conform news.ro.

”Acest disc unic de 78 de turații, cu «Hello Little Girl» (compus în 1957) pe o parte și «Till There Was You» (1963) pe cealaltă parte, a fost imprimat în magazinul HMV din Oxford Street din Londra, înainte de a fi prezentat lui George Martin de Brian Epstein, managerul trupei”, au explicat reprezentanții casei Omega Auctions.

Inspectorii antidoping vor ataca, cu mandat de la Guvern, piața sălilor de culturism și fitness CITEȘTE ȘI Inspectorii antidoping vor ataca, cu mandat de la Guvern, piața sălilor de culturism și fitness

Producătorul londonez ”a semnat cu ei, iar tot ce a urmat face parte acum din istorie”, au precizat organizatorii licitației, care au făcut și o ”estimare prudentă” a discului - 10.000 de lire sterline (12.700 de euro).

”Caracterul unic al acestui disc este întărit de semnătura lui Brian Epstein pe eticheta sa”, explică Mark Lewisohn, expert în istoria trupei The Beatles. ”Este una dintre cele mai rare înregistrări din lume cu trupa The Beatles”, a adăugat el.

După părerea lui Ian Shirley, redactorul-șef al publicației Rare Record Price Guide, citat în același comunicat al organizatorilor licitației, acest disc vinil reprezintă ”Sfântul Graal al muzicii rock”.

”Îi va fascina pe toți colecționarii din lumea întreagă”, a adăugat Ian Shirley.

The Beatles, înființată în 1960 în orașul Liverpool, este una dintre cele mai renumite și mai influente trupe din istoria muzicii rock. Alcătuită din John Lennon, Paul McCartney, George Harrison și Ringo Starr, formația britanică a vândut peste 1 miliard de discuri pe plan mondial.

 

viewscnt
Afla mai multe despre
beatles
disc licitatie