Berlusconi a acceptat să vândă clubul de fotbal AC Milan chinezilor pentru 740 milioane euro

Berlusconi a acceptat să vândă clubul de fotbal AC Milan chinezilor pentru 740 milioane euro

Silvio Berlusconi, un om cu preocupări diverse

Profit.ro
Profit.ro
scris 5 aug 2016

Președintele grupului Finivest, Silvio Berlusconi, și-a dat acordul preliminar pentru vânzarea a 99,93% din acțiunile clubului de fotbal AC Milan către o companie din China pentru suma de 740 de milioane de euro, a anunțat, vineri, Gazzetta dello Sport.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, ucb
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Grupul chinez care va prelua clubul italian se numește Sino-Europe Investment Management Changxing și este condus de Yonghong Li, arată news.ro.

Berlusconi a introdus în contractul preliminar de vânzare o clauză prin care noul proprietar se obligă să investească în club 350 de milioane de euro în următorii trei ani, dintre care 100 de milioane de euro în momentul perfectării actelor.

Clubul din Seria A, deținut de omul de afaceri Silvio Berlusconi, este evaluat la 700 - 750 milioane de euro (775 - 831 milioane de dolari), sumă ce include datoriile de 200 milioane de euro.

Celebrul club de fotbal Olympique Marseille a fost scos la vânzare pentru 200 milioane euro CITEȘTE ȘI Celebrul club de fotbal Olympique Marseille a fost scos la vânzare pentru 200 milioane euro

La începutul lunii mai, Fininvest, compania holding a familiei Berlusconi, care deține AC Milan, a început discuțiile exclusive cu un consorțiu chinez, în vederea injectării de noi fonduri în clubul de fotbal. Cândva unul dintre principalele cluburi din fotbalul mondial, AC Milan nu a mai reușit să câștige niciun trofeu important în ultimii cinci ani și, în prezent, înregistrează pierderi.

La 20 februarie, Silvio Berlusconi a sărbătorit 30 de ani de când se află la conducerea clubului AC Milan.

În cei 30 de ani cu Berlusconi la conducere, Milan a câștigat de opt ori titlul de campioană, o dată Cupa Italiei, de șase ori Supercupa Italiei, de cinci ori Cupa Campionilor Europeni/Liga Campionilor, de cinci ori Supercupa Europei și de trei ori Cupa Intercontinentală/Campionatul Mondial al cluburilor.

În luna iunie, grupul chinez de distribuție Suning Commerce Group a preluat un pachet de aproape 70% din acțiunile clubului de fotbal italian FC Internazionale Milano (Inter Milano) cu suma de 270 de milioane de euro, cea mai mare achiziție a unei echipe europene de fotbal derulată până acum de o firmă chineză. Suning, cu active în sectorul imobiliar, financiar și de agrement, deține și echipa de fotbal Jiangsu Suning, antrenată până de curând de românul Dan Petrescu.

Grupul chinez de distribuție Suning Commerce Group a devenit proprietarul clubului de fotbal Inter Milano CITEȘTE ȘI Grupul chinez de distribuție Suning Commerce Group a devenit proprietarul clubului de fotbal Inter Milano

În ultimii ani, China a început să investească masiv în academii de fotbal, drepturi de televizare și transferuri de jucători străini. Recent, antreprenorul chinez Xia Jiantong a cumpărat clubul de fotbal Aston Villa, devenind primul chinez care va deține în totalitate o echipă engleză de fotbal, amintește Agerpres.

Anterior, în luna decembrie a anului trecut, un consorțiu de investitori chinezi a plătit 375 milioane de euro (400 milioane de dolari) pentru preluarea unui pachet de 13% din acțiunile unui grup care deține mai multe cluburi de fotbal printre care și Manchester City.

De asemenea, la începutul lui 2015, un alt miliardar chinez, Wang Jianlin, proprietarul conglomeratului de companii Wanda, considerat unul dintre cei mai bogați oameni din China, a cumpărat 20% din acțiunile clubului de fotbal spaniol Atletico Madrid, pentru care a plătit 45 de milioane de euro. 

viewscnt
Afla mai multe despre
berlusconi
milan
vanzare