Cele mai simple și mai eficiente modalități pentru a fi la curent cu ce se întâmplă la Campionatul Mondial de Fotbal

Cele mai simple și mai eficiente modalități pentru a fi la curent cu ce se întâmplă la Campionatul Mondial de Fotbal
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 14 iun 2018

Fanii fotbalului au la dispoziție o mulțime de instrumente, în special aplicații dar nu numai, care-i ajută să urmărească chiar în timp real tot ce se întâmplă la Campionatul Mondial de Fotbal.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Joi, la Moscova, debutează Campionatul Mondial de Fotbal, ediția 2018, cu întâlnirea dintre țara gazdă și Arabia Saudită, meci care va fi precedat de o ceremonie de deschidere.

Poate mai mult ca niciodată, fanii au la dispoziție un număr foarte mare de opțiuni din care pot alege pentru a urmări de pe telefon, tabletă sau PC evoluția „naționalelor” calificate.

ULTIMA ORĂ A fost stabilit cine va organiza Cupa Mondială de fotbal din 2026. Anterior, Trump a transmis amenințări CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ A fost stabilit cine va organiza Cupa Mondială de fotbal din 2026. Anterior, Trump a transmis amenințări

Sursele oficiale

De regulă, cele mai bune surse sunt cele oficiale. Iar în cazul de față, FIFA oferă fanilor atât un site dedicat, cât și o aplicație de smartphone disponibilă pentru iOS și Android.

Site-ul se pretează foarte bine pentru desktop, acolo un informațiile sunt mai clare pe ecranele mari ale monitoarelor, iar aplicația va fi la îndemână oricând, pe telefonul mobil.

Dincolo de diferențele dintre formate, atât site-ul, cât și aplicația oferă foarte multe informații. În afară de cele despre meci, fotbaliști, echipe și turneul în sine, există o avanpremieră a fiecărui meci, utilă pariorilor dar nu numai.

Google lansează mai multe funcții dedicate Campionatului Mondial de Fotbal CITEȘTE ȘI Google lansează mai multe funcții dedicate Campionatului Mondial de Fotbal

Aplicații terțe

Utilizatorii de smartphone-uri și tablete au foarte multe opțiuni în ceea ce privește aplicațiile care oferă informații live și nu numai de la Campionatul Mondial de Fotbal.

În principiu, toate aplicațiile de tip „live score”, care în timpul anului monitorizează campionatele naționale de fotbal, au acum o secțiune dedicată Campionatul Mondial din Rusia.

Una dintre cele mai complete aplicații este SofaScore. Disponibilă atât pe Android, cât și pe iOS și având la activ zeci de milioane de instalări, această aplicație oferă toată gama de informații, de la rezultate și clasamente, până la posturi care transmit meciurile.

În mare, aceleași informații, dar sub forme puțin diferite de prezentare, se regăsesc și în alte aplicații precum FotMob, Soccer 24, Forza și altele. O căutare în magazinele de aplicații Apple sau Google după „live score” sau „world cup” scoate la iveală zeci de aplicații de acest gen.

Halep: Cuvintele nu pot descrie cât de fericite au fost ultimele 24 de ore pentru mine. Mesajele m-au emoționat până la lacrimi CITEȘTE ȘI Halep: Cuvintele nu pot descrie cât de fericite au fost ultimele 24 de ore pentru mine. Mesajele m-au emoționat până la lacrimi

Google

Pentru cei vor să vadă doar anumite rezultate sau nu se obosesc să instaleze o aplicație dedicată, o bună soluție este Google.

În primul rând, motorul de căutare va fi afișa informații relevante în funcție de căutarea realizată. Pentru o căutare după cuvintele „campionatul mondial” Google va afișa programul și rezultatele meciurilor, știri, clasamente și informații despre jucători, toate acestea organizate pe tab-uri.

Unele informații, precum rezultatele,  vor fi actualizate în timp real. Altele, precum rezumatele video, vor apărea în Google în mai puțin de jumătate de oră de la fluierul final.

Și alte produse Google s-au pregătit pentru marele eveniment, precum Google Assistant și Google News. Cel din urmă va include o secțiune specială dedicată Campionatului Mondial.

Firea anunță construirea a 3 săli de sport multifuncționale de mari dimensiuni în București, denumite după sportivi celebri CITEȘTE ȘI Firea anunță construirea a 3 săli de sport multifuncționale de mari dimensiuni în București, denumite după sportivi celebri

Rețele sociale

Pe Facebook, o bună sursă de informații și materiale multimedia este pagina oficială FIFA World Cup.

Din păcate algoritmul folosit de Facebook pentru ordonarea posturilor nu recomandă această rețea pentru urmărirea în timp real a meciurilor.

Mult mai bun din acest punct de vedere, comparativ cu Facebook, este Twitter. Pe Twitter, există tag-uri pentru fiecare țară participantă, tag-uri formate din primele trei litere (#ARG, #MEX, #CRO etc.) Există, de asemenea, și un tag general de forma #WorldCup.

viewscnt
Afla mai multe despre
fotbal
campionatul mondial
fifa
aplicatii
android
ios