Clubul Olympique Lyon - vândut unui om de afaceri american

Clubul Olympique Lyon - vândut unui om de afaceri american
Profit.ro
Profit.ro
scris 20 dec 2022

Vânzarea clubului Olympique Lyon către omul de afaceri american John Textor, programată inițial pentru sfârșitul lunii septembrie, a fost finalizată.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Informația a fost anunțată de OL Groupe, holdingul care deține clubul, și de Eagle Football, compania care a făcut achiziția. „Astăzi reprezintă un nou început pentru Olympique Lyon. După patru luni de negocieri constructive marcate de o înțelegere comună cu Jean-Michel Aulas și toți partenerii noștri, suntem mândri să ajungem la acest acord excepțional”, a declarat John Textor.

TABEL O nouă ieftinire surprinzătoare a carburanților. Benzina a coborât la 6 lei/l în 4 stații din capitală CITEȘTE ȘI TABEL O nouă ieftinire surprinzătoare a carburanților. Benzina a coborât la 6 lei/l în 4 stații din capitală

După cum se prevede în contract, Eagle Football cumpără toate acțiunile și obligațiunile Pathé și IDG, acționarii istorici ai clubului, precum și toate acțiunile și 50% din obligațiunile Holnest, compania de investiții a lui Jean-.Michel Aulas. Acesta din urmă „va păstra președinția operațională a Olympique Lyonnais cel puțin trei ani și va rămâne înconjurat de echipa sa”, precizează John Textor. Grupul american deține acum 77,49% din capitalul OL Groupe. Totul a fost evaluat la aproximativ 884 de milioane de euro, scrie News.ro.

John Textor s-a chinuit să strângă toate fondurile necesare, de unde și numeroasele amânări. Având în vedere „progresele semnificative” realizate de-a lungul săptămânilor, OL Groupe a acordat termene suplimentare, înainte de un termen final de 7 decembrie, care îînsă nici acesta nu a fost respectat. Pe 10 decembrie, părțile au anunțat în cele din urmă „ridicarea tuturor restricțiilor asupra operațiunii”, precum și o dată de închidere de 19 decembrie.

Miliardarul american John Textor este deja prezent în capitalul clubului londonez Crystal Palace și este acționar majoritar al echipelor Botafogo (Brazilia) și RWD Molenbeek (Belgia).

Succesul operațiunii este vital pentru club, care se luptă să-și revină din perioada Covid-19 și are o datorie în consecință (331 milioane euro), pe lângă pierderi semnificative (-55 milioane euro pentru exercițiul financiar 2021/2022). ). Refinanțarea datoriei, rambursarea parțială a acesteia (50 de milioane de euro) precum și majorarea de capital de 86 de milioane de euro planificată de Eagle Football trebuie să asigure cel puțin pe termen scurt sănătatea financiară a clubului. Jucătorii lui Laurent Blanc se vor putea concentra acum la fotbal. OL este în prezent pe locul 8 în Ligue 1, cu doar șase victorii în cincisprezece meciuri. Următorul meci este cel de la Brest, miercuri, 28 decembrie, scrie lefigaro.fr.

viewscnt
Afla mai multe despre
olympique lyon
john textor