Cluburile din Premier League au cheltuit peste jumătate de miliard de euro pe transferuri într-o lună

Cluburile din Premier League au cheltuit peste jumătate de miliard de euro pe transferuri într-o lună

Sursa foto: Facebook Manchester United

Profit.ro
Profit.ro
scris 2 aug 2016

Cluburile din Premier League au cheltuit 475 de milioane de lire sterline (aproximtiv 560 de milioane de euro) pe transferuri de jucători, în prima lună de la deschiderea perioadei de "mercato", la 1 iulie, informează BBC, care citează un raport al Deloitte.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Suma este mai mică decât cea cheltuită în aceeași perioadă a anului 2015, de 515 milioane de lire sterline. Anul trecut, transferurile de jucători efectuate în vară în prima ligă engleză au fost de 870 de milioane de lire sterilne în total (aproape 1,2 miliarde de euro atunci), scrie News.ro.

În cei 475 de milioane de lire sterline nu figurează transferul germanului Leroy Sane de la Schalke 04 la Manchester City, în valoare de 37 de milioane de lire sterline (aproape 44 de milioane de euro), tranzacție confirmată marți.

Deloitte estimează că suma totală pentru această vară ar putea depăși în premieră un miliard de lire sterline, până la închiderea perioadei de transferuri, la 31 august.

O "felie" importantă din această sumă ar putea-o constitui trecerea lui Paul Pogbba de la Juventus la Manchester United, pentru 100 de milioane de lire sterline (118,5 milioane de euro).

Până acum, Manchester United i-a achiziționat pe Henrikh Mkhitaryan de la Borussia Dortmund și pe Eric Bailly de la Villarreal pentru un total de 56 de milioane de lire sterline.

Cristiano Ronaldo și-a deschis un hotel în Madeira. Aeroportul din Funchal va primi numele starului portughez CITEȘTE ȘI Cristiano Ronaldo și-a deschis un hotel în Madeira. Aeroportul din Funchal va primi numele starului portughez

Manchester City i-a luat pe Ilkay Gundogan de la Dortmund și pe Nolito de la Celta Vigo pentru apropae 34 de milioane de lire sterline, în timp ce Liverpool a plătit 34 de milioane de lire sterline clubului Southampton pentru Sadio Mane.

În sezonul 2016-2017 intră în vigoare în Anglia cel mai mare contract de drepturi de televizare din istorie, de 5,1 miliarde de lire sterline pe trei ani.

Sezonul trecut, cluburile din Premier League au cheltuit în total 1,054 milioane de lire sterline în vară și în iarnă pentru transferuri de jucători, iar cu un an înainte 965 de milioane de lire sterline.

viewscnt
Afla mai multe despre
premier league