Fiat speră să vândă mai multe mașini odată cu transferul lui Ronaldo la Juve

Fiat speră să vândă mai multe mașini odată cu transferul lui Ronaldo la Juve
Profit.ro
Profit.ro
scris 12 iul 2018

Fiat speră să vândă mai multe mașini, după ce clubul de fotbal Juventus l-a transferat pe atacantul Cristiano Ronaldo de la Real Madrid. Însă angajații companiei italiene sunt nemulțumiți de cheltuielile făcute pentru achiziționarea starului portughez și vor să intre, luni, în grevă.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Costul total al transferului lui Ronaldo de la Real la Juve este estimat de presa italiană la o sumă între 340 și 400 de milioane de euro, în care intră și salariul jucătorului, de 120 de milioane de euro pe patru ani, plus taxele aferente, scrie News.ro

O parte a salariului este suportată de Fiat, prin grupul Exor deținut de familia Agnelli, acționar majoritar atât la Juventus, cât și la Fiat Chrysler (FCA).

Piloții Ryanair au declanșat prima grevă; 30 de zboruri sunt anulate CITEȘTE ȘI Piloții Ryanair au declanșat prima grevă; 30 de zboruri sunt anulate

Investiția s-ar justifica, în opinia constructorului italian de automobile, prin faptul că va ajuta la vânzarea mai multor mașini. Fiat a vândut acum cinci ani 730.000 de unități și speră să atingă, anul acesta, 1,9 milioane de mașini vândute. Până în 2022, când exprită contractul lui Ronaldo cu Juve, Fiat vrea să ajungă la 3,3 milioane de mașini vândute pe an, potrivit As.

Calculele conducerii nu sunt agreate însă de angajați. Un sindicat minoritar a făcut apel la grevă în uzina Fiat Chrysler din Melfi (sudul Italiei), pentru a protesta față de suma uriașă cheltuită de Juventus Torino pentru transferul lui Cristiano Ronaldo. Muncitorii spun că salariile lor sunt înghețate de zece ani și că, din banii plătiți pentru Ronaldo, li s-ar fi putut acorda o majorare.

Juventus a anunțat, marți, transferul lui Cristiano Ronaldo pentru 100 de milioane de euro. Portughezul va primi un salariu anual de 30 de milioane de euro timp de patru sezoane. 

viewscnt
Afla mai multe despre
fiat
cristiano ronaldo
juventus