Sportivii din Rusia și Belarus vor putea participa la Wimbledon în acest an. Anunțul organizatorilor

Sportivii din Rusia și Belarus vor putea participa la Wimbledon în acest an. Anunțul organizatorilor
Profit.ro
Profit.ro
scris 31 mar 2023

Organizatorii turneului de la Wimbledon au anunțat că la ediția din acest an a turneului de grand slam vor putea participa sportivii din Rusia și Belarus, însă ca “neutri” și respectându-se anumite condiții.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Sportivilor respectivi le este interzis să îmi manifeste susținerea pentru ofensiva militară a Rusiei în Ucraina și să fie finanțați  de statul rus sau de statul belarus. Le sunt interzise inclusiv sponsorizările de către companii operate sau controlate de statele respective.

Primăria Brașov anunță că sezonul de schi se prelungește până în luna aprilie CITEȘTE ȘI Primăria Brașov anunță că sezonul de schi se prelungește până în luna aprilie

“În continuare condamnăm total invazia ilegală a Ucrainei de către Rusia și susținerea noastră din toată inima este în continuare pentru poporul ucrainean. A fost o decizie incredibil de dificilă”, a declarat Ian Hewitt, președintele All England Club, scrie News.ro.

The All England Lawn Tennis Club (AELTC) și Lawn Tennis Association (LTA) au interzis anul trecut participarea sportivilor din cele două țări, ca urmare a ofensivei militare a Rusiei în Ucraina.

În acest an, turneul de la Wimbledon este programat în perioada 3-16 iulie.

viewscnt
Afla mai multe despre
wimbledon
tenis