Venituri mai mici cu peste două miliarde de euro pentru cluburile profesioniste din Spania, în ultimele două sezoane

Venituri mai mici cu peste două miliarde de euro pentru cluburile profesioniste din Spania, în ultimele două sezoane
Profit.ro
Profit.ro
scris 3 mar 2021

Cluburile spaniole din prima și a doua divizie au înregistrat venituri în scădere cu 2,013 miliarde euro în sezoanele 2019-2020 și 2020-2021, din cauza pandemiei Covid-19, potrivit ligii profesioniste spaniole, informează AFP.

Evenimente:
21 martie - Maraton Profit News TV Economia Sustenabila (ediția a II-a) – cu sprijinul: ACUE, Auchan, Liberty, OMV Petrom, Romgaz, Tinmar Energy, Transgaz, Hidroelectrica, Borsec, Nuclearelectrica
26 martie - Maraton Medika TV Inovație în estetică - cu sprijinul: Regina Maria
28 martie - Eveniment Profit.ro IMM (ediția a IV-a) - cu sprijinul: CEC Bank, Raiffeisen Bank, Porsche Finance Group Romania (Sharetoo - Abonamentul Auto), UniCredit Bank, Garanti BBVA și REI Grup

Urmărește-ne și pe Google News

"În ciuda veniturilor mai mici cu două miliarde, ceea ce este enorm, cluburile și mai ales cluburile mari au reușit să reziste", a declarat președintele ligii profesioniste spaniole, Javier Tebas, scrie News.ro.

Cum ajută un copil de 4 ani dezvoltarea unui business online CITEȘTE ȘI Cum ajută un copil de 4 ani dezvoltarea unui business online

În 2019-2020, cluburile au înregistrat venituri de 4,8 miliarde de euro, cu 366 de milioane mai puțin decât cele 5,167 miliarde de euro planificate, potrivit unui raport întocmit de Price Waterhouse Coopers.

Pentru sezonul în curs, raportul estimează că veniturile vor scădea cu 1,647 miliarde de euro din suma de 5,269 miliarde estimată inițial, o scădere de 31% pentru primele două divizii spaniole.

Cluburile au reușit să reducă costurile cu 984 milioane de euro în ultimele două sezoane.

Texasul renunță la purtarea obligatorie a măștii, își va redeschide 100% economia CITEȘTE ȘI Texasul renunță la purtarea obligatorie a măștii, își va redeschide 100% economia

Ca urmare a acestei reduceri a cheltuielilor, impactul net al pandemiei este de 1,030 miliarde de euro în cele două sezoane, sumă pe care cluburile o acoperă cu profiturile înregistrate în sezoanele precedente.

"Această datorie va fi amortizată în următorii trei până la cinci ani, astfel încât impactul Covid-19 va avea o rată de 150 până la 250 de milioane de euro pe sezon", a declarat directorul general al LaLiga, Jose Guerra.

"În alte campionate există probleme cu plata salariilor. În Franța, în Premier League, mai multe cluburi au solicitat ajutor de la stat, noi nu", a precizat Tebas, care estimează că veniturile dinaintea pandemiei vor fi realizate abia peste souă sezoane.

viewscnt
Afla mai multe despre
cluburi
fotbal
spania