ANAF a publicat proiectul de ordin prin care amână depunerea declarației de TVA pentru iulie

ANAF a publicat proiectul de ordin prin care amână depunerea declarației de TVA pentru iulie
Diana Zaharia
Diana Zaharia
scris 30 mar 2016

Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF) a publicat proiectul de ordin prin care intrarea în vigoare a declarației de TVA D394 este amânată pentru 1 iulie, în loc de 1 aprilie. Decizia a fost luată după ce formularul a ajuns printre cele mai reclamate de pe site-ul Comisiei de tăiat hârtii.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie. Parteneri: Garanti BBVA, Gomag.

Proiectul modifică ordinul 3769/2015, după cum Profit a informat și care trebuia să intre în vigoare pe 1 aprilie. Conform actului normativ, plătitorii de TVA trebuie să declare prin D394 toate livrările/prestările și achizițiile efectuate pe teritoriul național.

“De la data publicării până în prezent, au fost semnalate din partea mai multor asociații profesionale anumite aspecte referitoare la modalitatea de completare și declarare a formularului 394 aprobat prin ordinul menționat, respectiv introducerea operațiunilor efectuate de către persoanele impozabile care aplică sistemul de TVA în regim special (agențiile de turism, regim special pentru bunurile second-hand, opere de artă, obiecte de colecție și antichități), precum și introducerea cotei de TVA de 24% (pentru livrările de bunurile/prestările de servicii și achizițiile aferente perioadei anterioare)”, informeaz[ ANAF.

Prin proiect este prorogat termenul de intrare în vigoare a ordinului la data de 1 iulie 2016.

 

viewscnt
Afla mai multe despre
anaf
tva