ASF amendează din nou City Insurance și Euroins, acuzând întârzierea despăgubirilor aferente dosarelor de daună RCA

ASF amendează din nou City Insurance și Euroins, acuzând întârzierea despăgubirilor aferente dosarelor de daună RCA
Adrian Dumitrache
Adrian Dumitrache
scris 14 ian 2021

Consiliul Autorității de Supraveghere Financiară a aplicat City Insurance și Euroins România, asigurători care dețin peste 70% din piața asigurărilor auto RCA, amenzi de 500.000 lei, respectiv 450.000 de lei, sancțiuni argumentate prin întârzierea despăgubirilor aferente dosarelor de daună RCA. Anterior, în septembrie 2019, ASF a sancționat ambii asigurători cu amendă de 50.000 lei.

În cazul City Insurance s-a mai constatat că societatea nu ar fi formulat în scris oferte de depăgubire justificată în termenul prevăzut de lege și nu ar fi întocmit procese suplimentare de constatare în termenul prevăzut de legislația în vigoare.

Urmărește-ne și pe Google News
RETROSPECTIVĂ Asigurările în 2020: mai multe subscrieri, mai mult digital, mai multe amenzi, plus tranzacții și un faliment CITEȘTE ȘI RETROSPECTIVĂ Asigurările în 2020: mai multe subscrieri, mai mult digital, mai multe amenzi, plus tranzacții și un faliment
Evenimente
>31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii

În ceea ce privește Euroins, echipa de control a ASF a constatat, de asemenea, că nu ar fi formulat în scris notificări cu privire la motivele pentru care nu a aprobat în totalitate/parțial pretențiile de despăgubire în termenul prevăzut de lege și nu ar fi comunicat valoarea maximă de despăgubire în termenul prevăzut de legislația în vigoare.

Totodată, în urma analizei cu privire la acțiunile de supraveghere a pieței asigurărilor și în concordanță cu procesul de reorganizare și eficientizare din cadrul ASF, Consiliul instituției va lua în perioada următoare o serie de măsuri organizatorice și administrative.

viewscnt
Afla mai multe despre
asf
amenzi
city insurance
euroins