Companiile germane, avertizate să se pregătească pentru un Brexit “extrem de dur”

Companiile germane, avertizate să se pregătească pentru un Brexit “extrem de dur”
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 6 oct 2017

Companiile germane cu operațiuni în Marea Britanie ar trebui să se pregătească pentru un Brexit “extrem de dur”, potrivit Federației Industriilor din Germania (BDI). “Orice alt lucru ar fi o dovadă de naivitate”, susține șeful BDI.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie. Parteneri: Garanti BBVA, Gomag.

Reprezentanții industriilor din Germania sunt îngrijorați de evoluția discuțiilor dintre Londra și Bruxelles în privința ieșirii Marii Britanii din Uniunea Europeană, a declarat șeful BDI, Joachim Lang, citat de Reuters.

Guvernul britanic “vorbește mult”, însă nu are o viziune clară asupra Brexitului, a adăugat Lang. În plus, premierul Theresa May se confruntă cu opoziția puternică din partea membrilor propriului partid, a precizat acesta.

Brexit: Marea Britanie iese din tratatul nuclear Euratom, dar curtează România și alte țări din estul UE pentru a nu pierde oportunități precum Cernavodă 3-4 CITEȘTE ȘI Brexit: Marea Britanie iese din tratatul nuclear Euratom, dar curtează România și alte țări din estul UE pentru a nu pierde oportunități precum Cernavodă 3-4

BDI, organizație ce reprezintă 100.000 de companii germane cu 8 milioane de angajați, a înființat un grup de lucru pentru a analiza măsurile ce se impun în cazul unui așa-numit Brexit dur, care implică eșecul Marii Britanii de a încheia un acord comercial cu Uniunea Europeană.

Grupul de lucru include reprezentanți ai unor companii majore, printre care Airbus, Siemens și Deutsche Bank, precum și ai asociației din industria auto VDA.

Marea Britanie este a doua mare piață de export pentru industria auto din Germania, cu o valoare de aproape 29 miliarde de euro. Totodată, producătorii germani de mașini și piese de schimb au circa 9.000 de angajați în Regat.  

În total, companiile germane au 400.000 de angajați în Marea Britanie, potrivit BDI.

"Companiile din Germania prezente în Marea Britanie și Irlanda de Nord trebuie să se pregătească acum pentru scenariul foarte probabil al unui Brexit extreme de dur. Orice alt lucru ar fi o dovadă de naivitate", a conchis șeful BDI.

viewscnt
Afla mai multe despre
germania
marea britanie
brexit dur
bdi